Welke Soorten Hoofdkussen Zijn Er
Wonen

Welke Soorten Hoofdkussen Zijn Er?

Anne Janssen - August 17, 2021

Welke soorten hoofdkussen zijn er? Je bent op zoek naar een comfortabel hoofdkussen om lekker op te slapen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Er zijn ontzettend veel opties. Hoe weet jij nu welk kussen het beste is? Welke vulling is het beste? En hoe kom je daar nu eigenlijk achter? 

We slapen een derde van ons leven. Dat lees je goed, ja! Je brengt ontzettend veel tijd door in je bed en daarom is de kwaliteit van je hoofdkussen ontzettend belangrijk. Het kussen zorgt ervoor dat je lekker ligt en dat je voldoende ondersteuning krijgt voor je nek en hoofd. Maar er zitten nog meer voordelen aan een lekker en goed hoofdkussen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder en ontdek waarom een goed hoofdkussen belangrijk is, waar je op moet letten bij de keuze voor een kussen en voor welke materialen je kunt kiezen. 

Waarom is een hoofdkussen belangrijk? 

Zoals we hierboven al zeiden, biedt een hoofdkussen tijdens het slapen ondersteuning voor je lichaam. Die ondersteuning is belangrijk, want het zorgt ervoor dat je na een nacht slapen uitgerust en zonder fysieke klachten je bed uitstapt. De keuze voor het verkeerde kussen kan het omgekeerde effect hebben. Je staat ‘s ochtends op en je voelt dat je niet lekker hebt gelegen. Dat gevoel neem je de hele dag met je mee. 

Maar om dat juiste kussen te kiezen, moet je kijken naar de verschillende vullingen die een nieuw hoofdkussen kan hebben. Welk materiaal past het beste bij jou? Hoeveel stevigheid moet een kussen voor jou hebben om echt comfort te bieden? Welke slaaphouding heb je en hoe is je lichaamsbouw? Het zijn allemaal factoren die meespelen bij het kiezen van het beste hoofdkussen voor jouw lichaam. 

Hieronder vertellen we je meer over de verschillende materialen waar hoofdkussens van gemaakt kunnen zijn. Zo weet jij voor welke vulling je kunt kiezen.

Synthetisch

Er zijn ook veel soorten hoofdkussens met een synthetische vulling. Deze kussens zijn erg veelzijdig en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Er zijn synthetische kussens die zacht uitvoeren, terwijl er ook verschillende soorten hoofdkussens van synthetisch materiaal zijn die juist harder aanvoelen. Het voordeel van een synthetisch hoofdkussen is dat het vaak relatief goedkoop is en dat het geschikt is voor mensen die allergisch zijn. Een synthetisch kussen is bovendien geschikt voor buik-, rug- en zijslapers. 

Voordelen van synthetische hoofdkussens: 

Relatief goedkoop 
Kneedbaar 
Anti-allergisch 
Lichtgewicht 

Nadelen van een synthetisch kussen: 

Korte levensduur (vaak maximaal 2 jaar) 
Wordt vrij snel plat 
Biedt niet altijd goede ondersteuning 
Kussen kan uit vorm raken 

Traagschuim

Een andere optie is een kussen van traagschuim. Traagschuim kussens hebben een vaste vorm, maar het schuim vormt wel enigszins mee met de countouren van je nek en je hoofd. Hierdoor bieden kussens van traagschuim goede ondersteuning, wat ideaal is voor mensen die bijvoorbeeld snel last hebben van hun nek. Traagschuim is een warme materiaalsoort. Dat is fijn wanneer je het snel koud hebt, maar minder fijn wanneer je het snel warm hebt en/of wanneer je ‘s nachts snel transpireert. 

Voordelen van een traagschuim kussen: 

Traagschuim biedt goede ondersteuning 
Werkt drukverlagend 
Voelt zacht en comfortabel aan 
Vormt zich naar je hoofd en nek 

Nadelen van traagschuim kussens: 

Het kussen heeft een vaste hoogte
Het kan warm aanvoelen en is daarom niet geschikt voor mensen die het snel warm hebben en/of mensen die snel transpireren in de nacht 
Vulling is niet wasbaar
Traagschuim is relatief duur 

Wol

Welk kussen is nu geschikt? Misschien is voor jou een kussen van wol wel heel aangenaam. Kussens met een inhoud van wol staan bekend om hun goede vochtregulatie en isolatievermogen. Heb je het snel warm ‘s nachts? Dan is wol - hoe tegenstrijdig dat ook klinkt - echt een aangenaam materiaal. Wol is van nature vuilafstotend, waardoor het lang schoon blijft en je hygiënisch slaapt. Bovendien gaat wol heel lang mee. 

Voordelen van een kussen van wol: 

Vuilafstotend en daardoor hygiënisch
Geschikt voor mensen die het snel warm hebben
Gaat lang mee 

Nadelen van een kussen van wol: 

Vormt niet makkelijk mee 
Is niet makkelijk thuis te wassen 

Dons 

Dons was een periode lang heel erg populair. We weten natuurlijk allemaal dat dons en veren bekend staan om hun zachtheid. Daarom zijn veel mensen geneigd om meteen voor een donzen kussen te kiezen. Dat moet wel lekker liggen! En inderdaad, donzen kussens zijn ontzettend zacht. Een kussen van dons geeft een bijna knuffelbaar gevoel, is lekker licht en is ideaal voor mensen die houden van een koel en luchtig kussen dat goed vormbaar is. Dons is bovendien duurzaam én wasbaar, waardoor je lang met het kussen kunt doen en je het regelmatig kunt schoonmaken. 

Door dons te combineren met veren, kan je bovendien de hardheid van een donzen kunnen bepalen. Het is dus niet zo dat een donzen kussen geen enkele ondersteuning biedt. Hoe hoger het percentage dons, hoe zachter het kussen aanvoelt. Maar heb je een wat harder kussen nodig? Dan kan je dus ook kiezen voor een hoofdkussen met een combinatie van dons en veren. 

Voordelen van donzen hoofdkussens: 

Zacht 
Koel
Luchtig 
Wasbaar
Duurzaam

Nadelen van donzen hoofdkussens: 

Veertjes en stukjes dons kunnen door het kussen heen steken; dit kan prikken 
Biedt minder ondersteuning voor zijslapers 
Prijzig 
Blijft niet vanzelf in de juiste vorm liggen
Niet anti-allergisch 

Andere soorten hoofdkussens  

Ook een latex kussen is een goede optie. Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar een kussen van latex geeft erg veel steun en verlaagt de druk. Bovendien is een latex hoofdkussen ideaal voor mensen die allergisch zijn. Ook een kapok kussen is een mogelijkheid. Kapok hoofdkussens zijn gemaakt van de vezels uit de vruchten van de kapokboom. De vulling is volledig organisch en het materiaal is erg vocht- en temperatuurregulerend. 

Kies jouw ideale hoofdkussen

Nu je weet wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende materialen van hoofdkussens, weet je ongetwijfeld beter welk materiaal goed bij je past. We wensen je veel succes bij de aankoop van je nieuwe hoofdkussen. Slaap lekker! 

Anne Janssen

Traditional El Salvadorian breakfast in El Tunco cost $2-$5 numerous restaurants, cafes and stands offer up Desayuno Traditional. I can and do eat this daily, eggs, avocado, beans, fried banana’s and bread are perfect after surf meal, this is what the locals eat daily at home as well.

Zo haal je meer uit je mobiele airco

Zo haal je meer uit je mobiele airco

Anne Janssen - Aug 17, 2021

Dekbed wassen

Dekbed wassen

Anne Janssen - Aug 17, 2021

Welke Soorten Hoofdkussen Zijn Er

Welke Soorten Hoofdkussen Zijn Er?

Anne Janssen - Aug 17, 2021

advertising
Welk Topmatras Past Bij Mij

Welk Topmatras Past Bij Mij

Anne Janssen - Aug 17, 2021