Wat moet je weten bij het kopen van een boxspring
Wonen

Wat Moet Je Weten Bij Het Kopen Van Een Boxspring

Anne Janssen - August 17, 2021

Wat moet je weten bij het kopen van een boxspring? Het is natuurlijk heerlijk om een boxspring te kopen. Er staan je heel wat aangename nachten te wachten en je zult nog vele jaren genieten van dit fijne, nieuwe bed. Maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een boxspring? Natuurlijk kijk je naar het uiterlijk, want een bed moet mooi in je slaapkamer staan. Maar het is beter om ook te kijken naar het slaapcomfort dat een bed je biedt. Je ligt er tenslotte elke nacht op! 

Bij de aanschaf van een boxspring zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Zo moet je letten op de combinatie van het matras, het topmatras en de bodem van het bed en moet je kijken of dit aansluit op jouw slaapcomfort. Koop dus niet het eerste bed dat je tegenkomt, maar ga echt op zoek naar een goede boxspring die bij je past. Hoe je de beste boxsprings vindt? Dat vertellen we je in dit artikel. Lees dus snel verder en ontdek waar je op moet letten bij de aanschaf van boxsprings! 

Het juiste matras 

Je moet er natuurlijk voor zorgen dat je het juiste matras bij je boxspring koopt, zodat je zeker weet dat je elke avond lekker gaat slapen op een comfortabel matras. Allereerst is het bij het kijken naar matrassen belangrijk om naar je lichaamsgewicht te kijken. Weeg je minder dan 80 kilogram? Dan is het handig om een zacht tot medium matras te nemen. Weeg je meer dan 80 kilogram? Kies dan voor een medium tot stevig matras, zodat je niet te veel wegzakt tijdens je slaap en zodat het matras de juiste ondersteuning biedt voor jouw lichaam. Ben je namelijk zwaarder dan 80 kilogram en kies je voor een te zacht matras? Dan ontstaat er snel kuilvorming. 

Het juiste topmatras 

Bovenop het matras van boxspring bedden komt er ook een topper of topmatras. De beste topper voor je boxspring hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Een topper geeft niet per se ondersteuning, maar biedt wel wat extra comfort wanneer je naar bed gaat. Je kunt bij een topper kiezen uit verschillende materialen. De meest gekozen en gebruikte materialen zijn: 

Latex. Dit materiaal voelt zacht aan en past zich aan aan je lichaamsvorm en je gewicht. Latex voelt niet warm aan en is zeer vochtregulerend en ventilerend. Latex heeft ook een erg lange levensduur en is daarmee een duurzame optie. 

Koudschuim. Dit materiaal vormt zich goed naar het lichaam zonder dat het per se zacht is. Koudschuim is zeer veerkrachtig en ventileert heel goed, waardoor dit de ideale topper is voor mensen die het ‘s nachts snel warm hebben of veel zweten. 

Traagschuim (visco). Traagschuim heeft een drukverlagende werking en reageert op de lichaamstemperatuur. Dit is dus een wat warmer materiaal. Traagschuim vormt zich bovendien om je lichaam heen, waardoor het grote ondersteuning biedt voor pijnlijke spieren en gewrichten. 

Je leest het: de keuze voor de juiste topper hangt af van je persoonlijke voorkeur. 

De juiste bodem 

Maar het vinden van een goede boxspring gaat samen met het kiezen van de juiste bodem. Er zijn heel veel verschillende bedden met diverse bodems. Maar welke bodem voor boxsprings is nu het beste? Er zijn nogal wat verschillen qua kwaliteit van de box. Er zijn boxsprings met zogenaamde lege boxen. Eigenlijk is dit geen boxspring, want er zitten geen veren in. Dit type boxspring biedt vaak weinig slaapcomfort en is vaak goedkoper. Je hebt daarentegen ook boxen met een pocketvering kern. In deze boxen zitten verschillende veren en deze veren staan in verschillende rijen. De rijen hebben allemaal een verschillende stevigheid, waardoor er comfortzones in de box ontstaan. Dit biedt ondersteuning aan verschillende delen van het lichaam, waardoor dit type boxsprings vaak als erg comfortabel wordt ervaren. Je kunt ook kiezen voor een boxspring met een Bonell veer. Dit matras met Bonell veren biedt meer weerstand bij een zwaardere belasting, omdat de veren wat stugger zijn. 

Formaat 

Natuurlijk moet je ook letten op het formaat bij de aanschaf van een boxspring. Kies je bijvoorbeeld voor een eenpersoons boxspring of voor een grote tweepersoons variant? De aanschaf van een boxspring is een grote aanschaf. Je wil natuurlijk niet je geld uitgeven aan iets waar je later spijt van krijgt. Bovendien maak je iedere nacht gebruik van je bed en is dit dus een aankoop waar je beter net iets te veel dan iets te weinig geld aan kunt uitgeven. Kies dus voor een formaat dat ook klaar is voor je toekomst! 

Verstelbaarheid 

Wil je een verstelbare boxspring, zodat je bijvoorbeeld vanaf je bed tv kunt kijken? Dan kan je ook kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring voor extra comfort. Het is belangrijk om hierbij ook je matrassen keuze eens goed onder de loep te nemen, want niet elk matras is geschikt voor een verstelbaar bed. 

Voor welke boxspring kies jij? 

Bij het kiezen van de beste boxspring let je natuurlijk op de matrassen en het comfort daarvan, maar ook op het formaat, de verstelbaarheid en de inhoud van de bodem. Andere zaken waar je bij de aanschaf van een boxspring op kunt letten zijn de instaphoogte, het kiezen voor een topmatras met goede ventilatie en het uiterlijk van je bed. Natuurlijk kan je je aankoop uitbreiden met extra’s, zoals mooi beddengoed en comfortabele kussens. Wat je ook doet, zorg ervoor dat jouw boxspring helemaal aansluit op je situatie, je lichaam en je slaapgewoontes. We wensen je een goede nachtrust toe! 

Anne Janssen

Traditional El Salvadorian breakfast in El Tunco cost $2-$5 numerous restaurants, cafes and stands offer up Desayuno Traditional. I can and do eat this daily, eggs, avocado, beans, fried banana’s and bread are perfect after surf meal, this is what the locals eat daily at home as well.

Zo haal je meer uit je mobiele airco

Zo haal je meer uit je mobiele airco

Anne Janssen - Aug 17, 2021

Dekbed wassen

Dekbed wassen

Anne Janssen - Aug 17, 2021

Welke Soorten Hoofdkussen Zijn Er

Welke Soorten Hoofdkussen Zijn Er?

Anne Janssen - Aug 17, 2021

advertising
Welk Topmatras Past Bij Mij

Welk Topmatras Past Bij Mij

Anne Janssen - Aug 17, 2021