Welk Topmatras Past Bij Mij
Wonen

Welk Topmatras Past Bij Mij

Anne Janssen - August 17, 2021

Welk topmatras past bij mij? Dat is een belangrijke vraag wanneer je op zoek bent naar een lekker topmatras om comfortabel op te kunnen slapen. Een topmatras noem je ook wel een topper, een topdekmatras, een matrastopper of een oplegmatras. Het is een extra laag die je bovenop het matras van je boxspring legt. 

Een topmatras of topper kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals koudschuim, traagschuim, polyether of latex. Maar welk materiaal is nu het beste? En waar moet je verder op letten bij het zoeken naar goede topdekmatrassen? Wij nemen je mee en vertellen je alles over dit type matras, de keuze voor bepaalde materialen en welke rol je persoonlijke voorkeur speelt in het vinden van het beste topdekmatras. Lees dus snel mee voor meer informatie! 

Waarom een topmatras? 

Waarom zou je ervoor kiezen om een topdekmatras bovenop je normale matras te leggen? Je zou immers zeggen dat je normale matras al voldoende ondersteuning en comfort biedt. Toch is een topper echt een toevoeging aan je slaapcomfort en een fijne nachtrust. Een topper heeft namelijk de volgende voordelen: 

-Nog meer slaapcomfort. Want hoewel je matras waarschijnlijk al lekker ligt, biedt een topper nog net dat beetje extra comfort, waardoor naar bed gaan gewoon een feestje wordt. 
-Meer stevigheid. Een topper kan de stevigheid van je gewone matras beïnvloeden. Heb je een hard matras omdat je veel ondersteuning nodig hebt? Dan kan een topmatras je net dat zachte laagje bieden waardoor je wat comfortabeler ligt. Of heb je juist een vrij zacht matras en heb je behoefte aan een extra laagje stevigheid? Dan kan een wat harder topdekmatras uitkomst bieden. 
-Je matras gaat langer mee. Een topper beschermt je matras, waardoor je de levensduur van je gewone matras verlengt. We weten allemaal dat een matras een behoorlijk dure aankoop is, dus een topper is zeker de moeite van het investeren waard. 
-Geen naad tussen 2 matrassen. We kennen allemaal de irritatie van de naad tussen 2 matrassen. Met een topper heb je hier geen last meer van, want dit vormt bij een tweepersoonsbed een laagje over de twee afzonderlijke matrassen. Hierdoor heb je het gevoel dat je samen op hetzelfde matras slaapt, terwijl je toch allebei geniet van een matras dat past bij je eigen lichaam en behoeftes. 

Hygiëne. Een topdekmatras beschermt je matras tegen vuil en vocht. Een topper kan je makkelijk wassen, je matras zelf niet. 

Maar voor welk materiaal topdekmatras kan je nu het beste kiezen? Dat vertellen we je hieronder! 

Traagschuim

Traagschuim wordt ook wel NASA-schuim, lazy foam of memory foam genoemd. Dit materiaal staat bekend om haar drukverlagende eigenschappen. Traagschuim vormt zich als het ware om je lichaam heen, waardoor je lichaam ondersteuning krijgt waar het nodig is. Traagschuim is daarmee ook zeer geschikt voor mensen die snel last hebben van lichamelijke klachten, zoals pijn aan de spieren en/of de gewrichten. Een topper van traagschuim zorgt bovendien voor een goede doorbloeding en voelt aangenaam zacht aan. Een topdekmatras van traagschuim is daarentegen minder geschikt voor mensen die het snel warm hebben en die ‘s nachts veel transpireren. Een topper van traagschuim is namelijk niet erg ventilerend. 

Koudschuim

Koudschuim is een veerkrachtig materiaal. Dankzij de open celstructuur van een topdekmatras dat gemaakt is van koudschuim, is dit materiaal ontzettend ventilerend en vochtregulerend. Koudschuim wordt, zoals de naam al doet vermoeden, bovendien niet snel warm, maar blijft lekker koel aanvoelen. Een topdekmatras van koudschuim is dus zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben en/of voor personen die ‘s nachts veel zweten. Een ander voordeel van een koudschuim topper is dat er niet snel kuilvorming ontstaat en dat het materiaal duurzaam is. Je hoeft dus niet snel een nieuw topdekmatras aan te schaffen. 

Polyether

Polyether is een goedkoop grondstofmateriaal. Wanneer je een topper van polyether koopt, geef je hier waarschijnlijk relatief weinig geld aan uit, zeker wanneer je dit vergelijkt met toppers van traagschuim, koudschuim of latex. Een polyether topper ventileert en ademt niet enorm goed en het materiaal vertoont snel kuilvorming. Het voordeel van een topdekmatras van polyether is dat het geschikt is voor elk type matras. Vanwege de lage prijs van een polyether topper, wordt dit type topper veel gekocht voor logeerbedden. 

Latex 

Ga je voor een topdekmatras van latex? Dit materiaal is veerkrachtig en duurzaam én is zeer geschikt voor mensen met allergieën. Toppers van latex worden dus veel gebruikt door mensen met een allergie voor huisstofmijt. Latex toppers voelen zacht aan en bieden goede vocht- en warmteregulatie. Bovendien vormt een latex topper zich naar je lichaam, waardoor je echt comfortabel slaapt.

Wat is de beste topper voor mijn boxspring? 

De beste topper of het beste topdekmatras? Dat bepaal jij alleen maar zelf. Om een uitstekende nachtrust te hebben, is het belangrijk dat de eigenschappen van een topdekmatras passen bij jouw lichaamsgewicht en eisen. Wil je juist een zachter bed, of liever een bed dat stevig aanvoelt? Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van een topdekmatras? En hoeveel comfort is belangrijk? Ook zaken als duurzaamheid spelen een rol in de keuze voor een topper. Een materiaalsoort als latex heeft bijvoorbeeld een veel langere levensduur dan toppers die van polyether gemaakt zijn. Je leest het: de keuze voor een topdekmatras is heel persoonlijk. Of je nu voor een topdekmatras van latex, koudschuim of traagschuim kiest en of je nu kiest voor een hard of zacht topdekmatras, het is vooral belangrijk dat jij lekker slaapt! 

Anne Janssen

Traditional El Salvadorian breakfast in El Tunco cost $2-$5 numerous restaurants, cafes and stands offer up Desayuno Traditional. I can and do eat this daily, eggs, avocado, beans, fried banana’s and bread are perfect after surf meal, this is what the locals eat daily at home as well.

Zo haal je meer uit je mobiele airco

Zo haal je meer uit je mobiele airco

Anne Janssen - Aug 17, 2021

Dekbed wassen

Dekbed wassen

Anne Janssen - Aug 17, 2021

Welke Soorten Hoofdkussen Zijn Er

Welke Soorten Hoofdkussen Zijn Er?

Anne Janssen - Aug 17, 2021

advertising
Welk Topmatras Past Bij Mij

Welk Topmatras Past Bij Mij

Anne Janssen - Aug 17, 2021