Klimaatbeheersing

Wat Kost Een Mobiele Airco Aan Stroom

Anne Janssen - June 17, 2021

Een mobiele airco is een apparaat waarmee je in de zomer je huis lekker kunt koelen. Een mobiele airco kost natuurlijk geld, maar heb je je gerealiseerd dat het gebruik van een mobiele airco ook geld kost? Stroom kost immers ook wat! Het is daarom goed om te weten hoeveel stroom je gebruikt met een mobiele airco en op welke energiekosten je kunt rekenen. Tijdens onze mobiele airco test hebben wij dit voor jou uitgezocht. Wij vertellen je hoeveel stroom een mobiele airco kost, zodat je precies weet welke rekeningen jij op de deurmat kunt verwachten. 

Hoeveel stroom verbruikt een mobiele airco? 

Wanneer we kijken naar de hoeveelheid stroom die een mobiele airco gebruikt, is het belangrijk om ons te realiseren dat je een mobiele airco waarschijnlijk niet het hele jaar door gebruikt. De meeste mensen gebruiken een mobiele airco vooral in de zomer, waarbij we er gemiddeld gezien van uitgaan dat een zomerseizoen ongeveer 40 dagen duurt. Stel dat je je mobiele airco 40 dagen lang 8 uur per dag laat draaien, dan kom je op 320 uur. Ga je dan uit van een vermogen van 1,0 kilowatt per uur, dan kom je op 320 kilowattuur. 

Wat kost een mobiele airco per uur? 

Oké, je weet nu hoeveel kilowattuur je ongeveer per maand verbruikt, maar wat betekent dat voor je portemonnee? Gemiddeld betaal je zo’n 22 cent per kilowattuur. Dat klinkt weinig, maar vergeet niet dat het gebruik van je mobiele airco je dus zo’n €70 aan energiekosten betaalt. 

Hoe snel verdient een airconditioning met een beter energielabel zich terug? 

Niet iedere mobiele airco is even zuinig. De verschillen in verbruik kunnen per mobiele airco behoorlijk verschillen. Natuurlijk geldt dat een airco met meer capaciteit en een zuinige energieklasse (bijvoorbeeld energieklasse A) ook duurder is in aanschaf, maar omdat je minder stroom verbruikt, betaalt dit zich snel genoeg terug.

Hoe kan je ervoor zorgen dat het stroomverbruik van de airco beperkt wordt? 

Er zijn verschillende manieren waarop je het stroomverbruik van je mobiele airco kunt beperken. Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rij gezet: 

•    Houd ramen en deuren zoveel mogelijk dicht. Hoe meer ramen en deuren er openstaan, hoe meer warmte er binnenkomt en hoe harder jouw airco moet werken (en dat kost energie!). 
•    Koop een raamafdichter. Bij een mobiele airco moet je de slang waardoor de lucht wordt afgevoerd naar buiten hangen. Dit doe je door een raam of een deur op een kier te zetten en hier de slang door naar buiten te hangen. Het nadeel hiervan is dat er toch een raam of deur openstaat, waardoor er allemaal warme lucht naar binnen kan komen en koele lucht uit je huis kan ontsnappen. Door te werken met een raamafdichter waar alleen de slang door naar buiten kan, beperk je het binnenkomen van warme lucht en het naar buiten gaan van koele lucht. 
•    Zet de temperatuur op de mobiele airco niet te laag. Wanneer het verschil tussen de binnen- en de buitentemperatuur té hoog is, moet je mobiele airco erg hard werken. Dit kost energie en dus ook stroom. Hoe kleiner het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur, hoe makkelijker het voor de mobiele airco is om jouw ruimte goed te koelen en gekoeld te houden. 

Een mobiele airco: duur of niet duur in energieverbruik? 

Is een mobiele airco nu wel of niet duur als het gaat om energieverbruik? Laten we duidelijk zijn: een airco verbruikt veel energie. Dat is nu eenmaal zo. De keuze voor een airco betekent dus ook automatisch dat je meer geld kwijt zult zijn aan je energieleverancier. Gelukkig is het wel zo dat je zelf enigszins invloed hebt op de manier waarop je met je mobiele airco omgaat. Sluit ramen en deuren, koop een goede raam- of deurafdichter en stel een realistische binnentemperatuur in. Zo houd je de kosten van je energieverbruik voor een mobiele airco binnen de perken! 

Anne Janssen

Traditional El Salvadorian breakfast in El Tunco cost $2-$5 numerous restaurants, cafes and stands offer up Desayuno Traditional. I can and do eat this daily, eggs, avocado, beans, fried banana’s and bread are perfect after surf meal, this is what the locals eat daily at home as well.

Mobiele airco kopen – Waar op letten

Mobiele airco kopen – Waar op letten?

Anne Janssen - Jun 17, 2021

Hoe werkt een mobiele airco

Hoe Werkt Een Mobiele Airco

Anne Janssen - Jun 17, 2021

Hoe werkt een luchtkoeler?

Hoe werkt een luchtkoeler?

Anne Janssen - Jun 17, 2021

advertising

Wat Kost Een Mobiele Airco Aan Stroom

Anne Janssen - Jun 17, 2021