Beste Ventilator
Klimaatbeheersing

Beste Ventilator - Wat Zijn De Beste Ventilatoren Van 2021

Anne Janssen - 1 februari, 2021

AnneJanssen Laatst bijgewerkt op 22 april, 2021

Ventilator test: de 6 beste ventilatoren van 2021

Zit jij er niet op te wachten om ’s zomers binnenshuis te smelten van de hitte en zoek je gewoon de beste ventilator? Maak dan je borst maar nat, want er zijn echt honderden aanbieders. Die zijn natuurlijk lang niet allemaal oké, zeker niet als je ook nog bepaalde wensen hebt. Wil je een tafelventilator, een torenventilator of een ventilator op een statief? Hoeveel standen moet hij hebben? Om je te helpen bij jouw keuze hebben wij deze ventilator test samengesteld.

In dit artikel leggen we uit wat een ventilator is en wat jij eraan kunt hebben. Een ventilator is natuurlijk niet hetzelfde als een dure airco, maar kan zeker voor een stukje heerlijke verkoeling zorgen als het binnen warm en klam is. We hebben 60 verschillende apparaten voor je getest op allerlei aspecten, zoals vermogen, werking, bediening, koeling, prijs, recensies en ervaringen van klanten. Maar we hebben ook veel informatie en tips voor je in onze handige koopgids. Zo kun je makkelijk de ene ventilator vergelijken met de andere – en uiteindelijk met gemak de beste keuze maken.

advertising

Ventilator vergelijken: onze selectie van de beste ventilators

Uit onze ventilator test hebben we een selectie gemaakt van de beste 6 apparaten. Die zijn onderverdeeld in 6 categorieën: één beste ventilator per categorie. Klik hieronder op een categorie en je gaat rechtstreeks naar de juiste informatie:

Beste Ventilator

Bestron DFA40CO Review

Bestron DFA40CO

Type ventilator: Vloerventilator

Vermogen: 100 Watt

Gewicht: 5,1 kg

Geluidsniveau: 63,2 dB

De beste prijzen

65.00 EUR

Klik hier

55.02 EUR

Klik hier

De Bestron DFA40CO is een unieke retro statiefventilator. Deze ventilator heeft een vermogen van 100 Watt en een diameter van 45 cm. Het geluidsniveau van de ventilator is 63,2 dB. De ventilator weegt 5,1 kg. De Bestron ventilator heeft een snoerlengte van 1,67 cm. De ventilator is niet kantelbaar, maar wel in hoogte verstelbaar en zwenkbaar. Deze vloerventilator wordt met de hand bediend. De ventilator beschikt over 3 snelheidsstanden. 

Onze mening 

De Bestron DFA40CO is een solide chromen ventilator met een vintage uitstraling. De ventilator is alleen al qua look een mooie aanvulling op je interieur! De ventilator is heel eenvoudig in gebruik en heeft een goede kwaliteit. De ventilator maakt relatief weinig geluid, wat maakt dat je hem ook makkelijk aanzet in de nacht. Een mooie, solide ventilator voor een prima prijs! 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Eenvoudig te bedienen
 • Mooi design
 • Direct te gebruiken

Nadelen

 • Niet kantelbaar

De beste prijzen

65.00 EUR

Klik hier

55.02 EUR

Klik hier

Beste Staande Ventilator

Aerian AFP40IX Review

Aerian AFP40IX

Type ventilator: Staande Ventilator

Vermogen: 45 Watt

Gewicht: 2,5 kg

Geluidsniveau: 53,48 dB

De beste prijzen

De Aerian AFP40IX is een staande ventilator die in hoogte verstelbaar is. Deze ventilator heeft een totaal vermogen van 50 Watt en een diameter van 40 cm. De staande ventilator beschikt over 3 snelheden en heeft een geluidsniveau van 53 dB. De ventilator is niet kantelbaar en wordt bediend met de hand. 

Onze mening

De Aerian AFP40IX is een prima ventilator die de kamer voorziet van een aangename luchtstroom. De ventilator ziet er netjes uit en doet wat hij moet doen. Dankzij de 3 snelheden kan je de ventilator op de gewenste stand zetten, zodat je altijd van voldoende frisse lucht bent voorzien. De ventilator kan niet makkelijk worden verplaatst. 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Mooi design
 • Voorzien van 3 verschillende standen
 • Stevig

Nadelen

 • Maakt relatief veel geluid

De beste prijzen

Beste Torenventilator

Dyson AM07 Test

Dyson AM07

Type ventilator: Torenventilator

Vermogen: 56 Watt

Gewicht: 2,87 kg

Geluidsniveau: 64 dB

De beste prijzen

359.76 EUR

Klik hier

399.00 EUR

Klik hier

399.00 EUR

Klik hier

De Dyson AM07 is een torenventilator die een ruimte aangenaam kan verkoelen. De vloerventilator of torenventilator heeft een vermogen van maar liefst 850 Watt en een geluidsniveau van 56 dB. De torenventilator heeft een diameter van 19 cm en weegt 2,9 kg. De snoerlengte van de Dyson AM07 is 1,8 meter. De ventilator is te bedienen met een meegeleverde afstandsbediening. De ventilator is niet kantelbaar, maar kan wel makkelijk verplaatst worden. 

Onze mening 

De Dyson AM07 springt er qua design echt uit. Deze torenventilator heeft het typische, strakke design van Dyson, waarmee de ventilator echt iets toevoegt aan je interieur. De Dyson AM07 heeft een zeer hoog vermogen, waardoor de lucht in een kamer echt aangenamer wordt. Een voordeel van deze torenventilator is dat hij op de laagste stand stil genoeg is om ‘s nachts te blijven draaien, wat voor de warme zomernachten een verademing is.

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Makkelijk te verplaatsen
 • Mooi en strak design
 • Zeer veel vermogen

Nadelen

 • Relatief duur

De beste prijzen

359.76 EUR

Klik hier

399.00 EUR

Klik hier

399.00 EUR

Klik hier

Beste Ventilator Test Aankoop

Solis Silent ECO 7584 Review

Solis Silent ECO 7584

Type ventilator: Statiefventilator

Vermogen: 25 Watt

Gewicht: 4,4 kg

Geluidsniveau: 54,2 dB

De beste prijzen

129.00 EUR

Klik hier

159.90 EUR

Klik hier

De Solis Silent ECO 7584 is een statiefventilator met 8 snelheidsstanden en 3 programma’s. De ventilator is te bedienen via een display en via een meegeleverde afstandsbediening. De ventilator heeft een vermogen van 25 Watt en een geluidsniveau van 54,2 dB. De ventilator heeft een diameter van 30 cm en weeg 4,4 kg. De snoerlengte van de Solis Silent is 0,8 meter. De ventilator is kantelbaar, heeft 4 oscillatiehoeken en is voorzien van een timerfunctie. 

Onze mening 

De Solis Silent ECO 7584 is een ventilator waar veel opties op zitten. Met 8 snelheidsstanden heeft de ventilator meer standen dan gemiddeld. Dankzij de timerfunctie kan je in slaap vallen met de ventilator aan. De ventilator schakelt dan vanzelf uit. Dit is een handige optie. De statiefventilator van Solis Silent heeft wel weinig vermogen, waardoor het effect van de ventilator beperkt is. 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • 8 snelheidsstanden
 • Handige timerfunctie
 • Kantelbaar

Nadelen

 • Weinig vermogen

De beste prijzen

129.00 EUR

Klik hier

159.90 EUR

Klik hier

Beste Slaapkamer Ventilator

Honeywell HY254E4 Review

Honeywell HY254E4

Type ventilator: Torenventilator

Vermogen: 35 Watt

Gewicht: 4,4 kg

Geluidsniveau: 51 dB

De beste prijzen

De Honeywell HY254E4 is een zwarte torenventilator met een vermogen van 35 Watt. De ventilator heeft een geluidsniveau van 51 dB en weegt 3,8 kg. De ventilator heeft een diameter van 17 cm en wordt geleverd in een zwarte kleur. De torenventilator van Honeywell heeft een snoerlengte van 1,8 meter. Dit product is niet kantelbaar, maar wel verrijdbaar. De ventilator kan bediend worden met de meegeleverde afstandsbediening.

Onze mening 

De Honeywell HY254E4 is een fraaie torenventilator van Honeywell. De ventilator doet goed zijn werk en verkoelt een ruimte goed zonder al te veel geluid te maken. Dankzij de rotatiemogelijkheid van de ventilator wordt de luchtstroom goed over een ruimte verdeeld. De timer maakt de ventilator handig in gebruik. 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Met handige timer
 • Handig opbergsysteem voor de afstandsbediening
 • Makkelijk in elkaar te zetten

Nadelen

 • Relatief hoge prijs

De beste prijzen

Beste Plafondventilator

Bestron DT48C Review

Bestron DT48C

Type ventilator: Plafondventilator

Vermogen: 60 Watt

Gewicht: 5 kg

Geluidsniveau: 46,9 dB

De beste prijzen

De beste plafondventilator is de Bestron DT48C. Deze ventilator is te gebruiken in de zomer en winter. De ventilator heeft een vermogen van 60 Watt en een geluidsniveau van 46,9 dB. Het gewicht van de ventilator is 5 kg en de ventilator heeft een diameter van 120 cm. De ventilator is te bedienen met de trekschakelaar en is voorzien van 4 verschillende standen. 

Onze mening 

Als je op zoek bent naar een goede plafondventilator, dan is de Bestron DT48C heel geschikt. Dankzij de diameter van 120 cm heeft de ventilator een grote reikwijdte en wordt de volledige ruimte voorzien van een aangename luchtstroom. De ventilator is te koop voor een goede prijs en heeft een prima kwaliteit, wat dit een goede koop maakt. 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Grote reikwijdte
 • Betrouwbare kwaliteit
 • 4 verschillende standen

Nadelen

 • Niet te verplaatsen

De beste prijzen

Ventilator Kopen - Lees Eerst Deze Koopgids

Je wil de beste ventilator kopen, maar waar moet je beginnen? In deze koopgids vertellen we je alles over het kopen van een ventilator voor in huis, zodat je ook op warme dagen kunt genieten van koude lucht in huis.  

Hoe Selecteer Je Een Goede Ventilator?

Welke ventilator voor jou het beste is, hangt helemaal af van de ruimte die je in de zomer wil verkoelen. Er zijn verschillende soorten ventilatoren en ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Ga, voordat je naar verschillende ventilatoren gaat kijken, altijd eerst na voor welke kamer je verkoeling zoekt. Volstaat een tafelventilator of zoek je naar grotere modellen die lucht effectiever een ruimte in kunnen blazen? Hieronder bespreken we de verschillende soorten ventilatoren, zodat jij straks beter een keuze kunt maken. 

Soorten Ventilatoren Waaruit Jij Kunt Kiezen

Torenventilator

Een torenventilator is een model dat je als staande ventilator op de grond zet. Een torenventilator is vaak een wat hoger apparaat van 70 cm en is daarmee heel geschikt om verkoeling te brengen wanneer je bijvoorbeeld op de bank zit. 

Staande ventilator

Een staande ventilator is een apparaat dat verkoeling brengt zonder dat het veel ruimte inneemt op je tafel of op een bureau. Staande ventilatoren kunnen vaak heen-en-weer draaien en verspreiden hiermee de lucht over een groot deel van de ruimte. Vaak kunnen staande ventilatoren ook in de hoogte versteld worden. Deze modellen zijn dus handig wanneer je een ventilator zoekt die je kunt aanpassen aan de plek waar je verkoeling wil.

Plafondventilator

Een plafondventilator is een model dat aan het plafond bevestigd wordt Deze modellen zijn voorzien van een motor die ervoor zorgt dat de ventilator rond blijft draaien en op deze manier eenvoudig voor een aangename luchtstroom zorgt. De bladen van een plafondventilator zijn vaak langer, om zo voor meer reikwijdte te zorgen.

Tafelventilator

Een tafelventilator is een compacte ventilator die je op een tafel kunt zetten. Dit type apparaat is vaak wat kleiner en neemt dus weinig ruimte in op een bureau of eettafel. De ventilator is vaak minder krachtig dan een groter model, maar is wel krachtig genoeg om degene die aan tafel of aan een bureau zit te voorzien van een aangename, koele luchtstroom. 

Slaapkamer ventilator

Een slaapkamer ventilator kan van alles zijn, zolang het een ventilator is die geschikt is om ‘s nachts aan te zetten. Ventilatoren die handig zijn om in de slaapkamer neer te zetten, zijn vaak voorzien van een timer, zodat de ventilator vanzelf uitschakelt en jij in slaap kunt vallen in een minder warme kamer. Deze ventilatoren blazen meestal minder hard en maken minder geluid, zodat het niet storend is dat hij aanstaat terwijl je probeert te slapen. 

Wat Is De Beste Ventilator Volgens De Consumentenbond

Wat Is De Beste Ventilator 

De Beste Volgens Onze Ventilator Test

Als je het ons vraagt, is de Bestron DFA40CO de beste ventilator! De ventilator heeft een te gek design, doet wat hij moet doet en zorgt voor een prettige, effectieve luchtstroom. De prijs van de ventilator is prima, dus dit is een uitstekende koop! 

AnneJanssen

Anne Janssen

Traditional El Salvadorian breakfast in El Tunco cost $2-$5 numerous restaurants, cafes and stands offer up Desayuno Traditional. I can and do eat this daily, eggs, avocado, beans, fried banana’s and bread are perfect after surf meal, this is what the locals eat daily at home as well.

Artikel review (2)

Gerelateerde berichten

Mobiele airco kopen – Waar op letten

Mobiele airco kopen – Waar op letten?

Anne Janssen - Jun 17, 2021

Hoe werkt een mobiele airco

Hoe Werkt Een Mobiele Airco

Anne Janssen - Jun 17, 2021

Hoe werkt een luchtkoeler?

Hoe werkt een luchtkoeler?

Anne Janssen - Jun 17, 2021

advertising

Wat Kost Een Mobiele Airco Aan Stroom

Anne Janssen - Jun 17, 2021