Afsluiten raam airco
Klimaatbeheersing

Raamafdichting Airco - De Beste Afvoer Oplossingen Voor Mobiele Airco’s

Anne Janssen - 16 maart, 2021

AnneJanssen Laatst bijgewerkt op 5 mei, 2021

Airco Raamafdichting - De 5 Beste Sets Van 2021

Verkoel jij de kamers in je huis met een mobiele airco en zoek je daarbij de beste airco raamafdichting? Zorg dan dat je weet wat je koopt. Want er zijn veel verschillende soorten raamafdichting op de markt, en die hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Bovendien past niet zomaar elke afdichtingskit op jouw raam of deur. Om jou snel wegwijs te maken in de wereld van afdichtingkits voor mobiele airco’s, hebben we een uitgebreide test gedaan. Die vind je hieronder, zodat je met alle informatie je voordeel kunt doen.

In dit artikel vertellen we meer over de diverse afdichtingkits voor mobiele airco’s en waarin ze van elkaar verschillen. Heb je bijvoorbeeld een normaal raam of een dakraam? Is het een draai- of een kiepraam? En draait jouw raam open naar binnen of naar buiten? Lees waarop je moet letten en welke je wel of juist niet kunt gebruiken in jouw situatie. We hebben 15 verschillende kits voor je getest. Dat hebben we gedaan op basis van een aantal criteria, waaronder prijs, werking, plakvermogen, recensies en levering inclusief de recensies en ervaringen van klanten. Daar hebben we nog een handige koopgids aan toegevoegd, vol handige informatie. Zo weet je zeker dat je gaat voor de beste raamafdichting voor mobiele airco.

advertising

Beste Mobiele Airco Raamafdichting Kits - Selectie Van De Beste Kits Voor Elk Raam

Uit onze raamafdichting test hebben we de beste 5 kits geselecteerd. Je vindt ze terug in 5 categorieën: één beste kit per categorie. Klik hieronder op een categorie en je komt meteen uit bij de juiste informatie:

Beste Airco Raamafdichting

FDBW - Airco Raamafdichtingskit - 560 cm

FDBW - Airco Raamafdichtingskit - 560 cm

Type raam: Universeel toepasbaar

Lengte: 560 cm

Kleur: Wit

Materiaal: 67% Polyester, 33% Katoen

De beste prijzen

De FDBW Airco Raamafdichtingskit van 560 cm is raamafdichting voor een dakraam, regulier raam, valraam en klepraam. De raamafdichting is gemaakt van 67% polyester en 33% katoen  en is geschikt voor ramen en deuren met een omtrek van 560 cm. Dit product heeft een witte/transparante kleur en is wasbaar in de wasmachine. De installatie is eenvoudig dankzij het klittenband en de rits. Dit product is geschikt voor een airco met 2 slangen.

Onze mening

Dit product is ideaal! Omdat het product universeel is, is het te gebruiken voor iedere airco met slangen. Deze raamafdichting is makkelijk te installeren en levert je een energie- en kostenbesparing op. Bovendien is het product te gebruiken voor veel verschillende type ramen.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Universeel
 • Duurzaam
 • Energie- en kostenbesparend

Nadelen

 • Moet regelmatig gewassen worden

De beste prijzen

Beste Raamafdichting Airco Naar Buiten Draaiend Raam

FDBW - Airco Raamafdichtingskit - 400 cm

FDBW - Airco Raamafdichtingskit - 400 cm

Type raam: Universeel toepasbaar

Lengte: 400 cm

Kleur: Wit

Materiaal: 67% Polyester, 33% Katoen

De beste prijzen

De FDBW Airco Raamafdichtingskit 400 cm is geschikt voor een valraam, een regulier raam, een klepraam/bovenlicht, een draai-/kiepraam en een dakraam met een maximal omtrek van 400 cm. De raamafdichting is gemaakt van plastic. Het installeren van het product doe je door middel van de zelfklevende haakband die je aan de binnenkant van het raamkozijn en op het raam zelf bevestigt. De raamafdichting is wit en is niet wasbaar. 

Onze mening 

De FDBW Raamafdichting 400 cm is ideaal voor verschillende type ramen, zoals ramen die naar links openen of juist naar rechts opengaan, maar ook voor naar beneden hangende vensters of dakramen. Dit maakt het product bruikbaar voor veel verschillende ramen. Het product is eenvoudig te installeren en draagt bovendien bij aan een lagere energierekening. 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Gemakkelijk te installeren
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Geschikt voor alle draagbare airconditioners

Nadelen

 • Niet wasbaar

De beste prijzen

Beste Universele Airco Raamafdichting

trotec Airlock 100 - 400 cm

trotec Airlock 100 - 400 cm

Type raam: Universeel toepasbaar

Lengte: 400 cm

Kleur: Wit

Materiaal: Kunststof

De beste prijzen

De Trotec Airlock 100 is een airco raamafdichting voor een raam met een omtrek van 400 cm. Het product is geschikt voor draai-/kiepramen en reguliere ramen en is geschikt voor ramen met een maximale omtrek van 400 cm. Deze raamafdichting voor airco’s is wit en is gemaakt van kunststof. De airlock kan niet in de wasmachine. Het product is te monteren door middel van een plakstrip en wordt afgesloten met een ritssluiting. 

Onze mening 

De Trotec Airlock hoort zeker in het rijtje met prima raamafdichtingen thuis. Het product doet wat het moet doen en zorgt er op effectieve wijze voor dat de temperatuur in huis daalt. De gebruiksaanwijzing in de verpakking kan iets duidelijker. Dit zou het monteren van het product ook eenvoudiger maken. 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Houdt warme lucht effectief buiten
 • Aantrekkelijke prijs
 • Houdt ook insecten buiten de deur

Nadelen

 • Niet geschikt voor kiepramen

De beste prijzen

Beste Raamafdichting Velux Dakraam

FDBW SK06

FDBW SK06

Type raam: Dakraam

Lengte: 464cm

Kleur: Wit

Materiaal: Kunststof

De beste prijzen

De FDBW SK06 Airco Raamafdichtingskit voor Velux Tuimelvenster Dakraam is de oplossing voor Velux Tuimelvensters in combinatie met een airco. De afdichtingsdoek is geschikt voor dakramen van Velux. Het product is gemaakt van 100% polyester en heeft een omtrek van 464 cm. Het product is wit en kan gewassen worden. De montage van de raamafdichting wordt gedaan door middel van zelfklevend plakband op het raamkozijn en het raam zelf. 

Onze mening 

Het is erg fijn dat er een speciale raamafdichting is voor Velux dakramen. Het product doet wat het moet doen en is eenvoudig te monteren. De warmte wordt absoluut goed buiten gehouden. De maat van het product sluit niet altijd goed aan op ramen, waardoor het product wat groot kan uitvallen. 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Ideaal voor Velux dakramen
 • Makkelijk te installeren zonder boren
 • Energie- en kostenbesparend

Nadelen

 • Niet de exacte maat

De beste prijzen

Beste Deurafdichting Airco

FDBW - Airco Deurafdichtingskit - 90x211,5cm

FDBW - Airco Deurafdichtingskit - 90x211,5cm

Type raam: Voor een deur

Lengte: 603cm

Kleur: Wit

Materiaal: Kunststof

De beste prijzen

De FDBW Airco Deurafdichtingskit met ritssluiting is geschikt voor dueren van 211,5 x 90 cm. De deurafdichting kan gebruikt worden voor normale deuren, schuifdeuren en een schuifpui. Het product heeft een witte en transparante kleur en kan gewassen worden in de wasmachine. De installatie vindt plaats in 6 eenvoudige stappen, waarbij je zelfklevend klittenband op de deur plakt. 

Onze mening 

Het is fijn dat er een goede deurafdichting is voor deuren, zodat mensen met een schuifdeur of schuifpui ook een manier hebben om te voorkomen dat warme lucht het huis binnenkomt! Deze set is effectief en stevig. De installatie is gemakkelijk en de gebruiksaanwijzing is heel duidelijk, waardoor iedereen de montage kan uitvoeren. Een mooi product voor een goede prijs!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Eenvoudig te installeren
 • Toepasbaar op ieder airco merk
 • Gaten voor 2 aircoslangen mogelijk

Nadelen

 • Breedte soms iets te beperkt

De beste prijzen

Raamafdichting Mobiele Airco Kopen - Lees Eerst Deze Koopgids

Je wil de beste raamafdichting airco kopen. Goed plan, de zomers worden steeds warmer en om het in huis een beetje dragelijk te houden is een airconditioning de perfecte oplossing. Helaas zijn dit soort apparaten ook berucht als het gaat om energieverbruik. Om de energiekosten in de grip te houden en echt optimaal te koelen zonder enige terugstroom van warme lucht adviseren wij om altijd gebruik te maken van raamafdichting. 

Wat Is Een Raamafdichting Kit?

Dit is een kit waarmee je de afvoerslang van je mobiele airco naar buiten kunt hangen zonder dat er warme lucht terug naar binnen kan stromen. De naam zegt het eigenlijk al; doordat je de kieren die ontstaan bij het openen van het raam of de deur ten behoeve van het naar buiten hangen van de slang afdicht geef je warme lucht geen kans terug naar binnen te glippen. Een afdichtingsdoek bevat een rits waar de slag doorheen kan om de warme lucht af te voeren. In een raamafdichtingskit zit alles wat je nodig hebt om de afdichting te installeren. Het is wel belangrijk dat je de juiste afdichtingset koopt die past bij de omtrek / afmeting van je deur of raam. 

Waarom Een Mobiele Airco Afvoer Oplossing Nodig Is?

Als je geen afvoeroplossing gebruikt voor je mobiele airco, dan stroomt de warme lucht die jouw mobiele airco afvoert net zo hard weer terug naar binnen. Hoewel jij daar misschien niet direct wat van voelt zal je energierekening daar anders over denken. Je airco moet namelijk veel harder werken om je kamer op de gewenste temperatuur te houden omdat er steeds kleine hoeveelheden warme lucht terugstromen. Het is dus belangrijk dat de lucht die mobiele airco naar buiten afvoert ook buiten blijft. Door gebruik te maken van raamafdichting zorg je dat koude lucht binnen blijft en warme lucht juist buiten blijft. Zo geniet je van heerlijke verkoeling en een aangename temperatuur in huis. Bijkomend voordeel is het feit dat het je aanzienlijk wat stroom scheelt. De aanschafprijs van afdichting verdiend zich daardoor gemakkelijk terug. 

Hoe Gebruik Je Een Airco Raamdoorvoer?

Hoe je een airco raamdoorvoer gebruikt, hangt af van het type raam dat je hebt. Toch hebben ze een ding gemeen, de voeren allemaal je aircoslang door naar buiten en dichten de kieren af. Je gebruikt het dus voor hetzelfde doel.

Verschillende Soorten Airco Raamafdichting Oplossingen

Er zijn raamafdichtingen voor dakramen, voor een schuifraam, voor ramen die kiepen, enzovoorts. Ook gaat de montage bij afdichtingskits soms net iets anders. Veel raamafdichtingen installeer je met klittenband, maar er zijn ook versies die je bijvoorbeeld met een zelfklevende strip monteert. 

Naar buiten draaiend raam

Er zijn verschillende soorten airco raam afdichting oplossingen voor diverse type ramen en deuren. Ook voor een naar buiten draaiend raam zijn er afdichtingen zodat je de slang van de mobiele airco naar buiten kunt hangen. Het maakt hierbij meestal niet uit of het raam linksom of rechtsom naar buiten draait. 

Naar binnen draaiend raam

Ook voor een naar binnen draaiend raam zijn er mogelijkheden wat betreft een raamafdichting voor je mobiele airconditioning. Hierbij maakt het vaak niet uit of je raam linksom of rechtsom naar binnen draait. Controleer wel goed of de raamafdichting het juiste formaat heeft voor jouw naar binnen draaiende raam. 

Dakraam

Voor dakramen zijn er speciale raamafdichtingen, zodat je ook via een dakraam de slang van je mobiele airco naar buiten kunt hangen. Zo kan je - ook wanneer je een Velux dakraam hebt - genieten van verkoeling in huis. 

Deur

Is het voor jou handig om de slang van je mobiele airco naar buiten te hangen via de deur? Dan kan je het beste een raamafdichting voor deuren kopen. Hierbij heb je een raamafdichting nodig die de gehele lengte en breedte van de deur omvat. Deze raamafdichtingen zijn groter dan de raamafdichtingen voor ramen. 

Wat Zijn De Voordelen Om De Airco Slang Naar Buiten Te Doen?

Het voordeel van het naar buiten doen van een airco slang is dat je een airco niet hoeft te installeren. Het installeren van een airconditioner is een behoorlijke klus. Alleen de installatie van een airco kost al ontzettend veel tijd en geld. Door te werken met een mobiele airco met een slang die naar buiten hangt, heb je verkoeling in je woning, zonder dat je geld hebt hoeven besteden aan het installeren van een duur apparaat.

Wat Is De Beste Airco Raamafdichting?

De beste airco raamafdichting is volgens ons de FDBW Airco Raamafdichtingskit 560 cm! Deze kit is gemakkelijk te installeren met klittenband en een ritssluiting. Dit product zorgt ervoor dat de warme lucht in je huis naar buiten wordt afgevoerd. Bovendien voorkomt de raamafdichting dat er warme lucht terug naar binnen stroomt, waardoor je energieverbruik ook omlaag gaat. Je hoeft immers minder te koelen! Het koeling effect van deze raamafdichting is heel effectief. Bijkomende voordelen zijn dat er geen insecten naar binnen kunnen vliegen. De raamafdichting is universeel te gebruiken voor deuren met een omtrek van 560 cm! Een goede aankoop voor een verkoelende zomer die de moeite van het aanschaffen absoluut waard is!  

AnneJanssen

Anne Janssen

Traditional El Salvadorian breakfast in El Tunco cost $2-$5 numerous restaurants, cafes and stands offer up Desayuno Traditional. I can and do eat this daily, eggs, avocado, beans, fried banana’s and bread are perfect after surf meal, this is what the locals eat daily at home as well.

Artikel review (0)

Gerelateerde berichten

Mobiele airco kopen – Waar op letten

Mobiele airco kopen – Waar op letten?

Anne Janssen - Jun 17, 2021

Hoe werkt een mobiele airco

Hoe Werkt Een Mobiele Airco

Anne Janssen - Jun 17, 2021

Hoe werkt een luchtkoeler?

Hoe werkt een luchtkoeler?

Anne Janssen - Jun 17, 2021

advertising

Wat Kost Een Mobiele Airco Aan Stroom

Anne Janssen - Jun 17, 2021