Beste Luchtbevochtiger
Klimaatbeheersing

Beste Luchtbevochtiger Dit Zijn De Beste Luchtbevochtigers Van 2021

Anne Janssen - 19 maart, 2021

AnneJanssen Laatst bijgewerkt op 29 maart, 2021

Luchtbevochtigers Vergelijken - Top 8 Best Geteste Bevochtigers

Hebben jij en je huisgenoten vaak last van een te droge ruimte en zoek je naar de beste luchtbevochtiger? Da’s nog een hele klus, want er zijn ontzettend veel merken en modellen op de markt. Van een Medisana luchtbevochtiger tot een Philips luchtbevochtiger en alles ertussenin: de keuze is enorm. Dus zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag op weg met onze luchtbevochtiger test.

In dit artikel lees je wat een luchtbevochtiger voor je kan doen, welke functies hij heeft en waar je op moet letten voordat je een keuze maakt. Dat is bijvoorbeeld van belang als je speciale toepassingen in je hoofd hebt, zoals ultrasoon gebruik of voor de babykamer. Om het je nog makkelijker te maken, hebben we niet minder dan 27 verschillende apparaten getest. Daarbij hebben we veel zaken bekeken, zoals werking, bediening, ervaringen van klanten, levering, betrouwbaarheid en natuurlijk de prijs. Verder kun je veel info halen uit de handige koopgids vol tips en achtergronden. Zo weet je straks precies welke luchtbevochtiger het beste bij je past.

Om het voor jou allemaal netjes in kaart te brengen, hebben we deze Dyson airco review voor je samengesteld. We vertellen je in dit artikel over de verschillende mogelijkheden van Dyson luchtkoelers én we bespreken 5 zeer populaire modellen. Daarbij zul je merken dat de meeste Dyson aircoolers niet alleen voor heerlijke verkoeling binnenshuis zorgen, maar ook de lucht zuiveren van fijnstof, pollen, allergenen, huidschilfers van dieren en dergelijke. Dus met een Dyson aircooler wordt jouw omgeving fris én schoon. Behalve onze review vind je hieronder ook nog een handige koopgids met extra informatie. Alles bij elkaar moet het daarna voor jou niet moeilijk meer zijn om de juiste Dyson aircooler te kiezen.

advertising

Luchtbevochtiger vergelijken: onze selectie van de beste luchtbevochtigers

Uit onze luchtbevochtiger test hebben we de beste 8 apparaten geselecteerd en ingedeeld in 8 categorieën. Dus één beste luchtbevochtiger per categorie. Als je hieronder op een categorie klikt, ga je meteen naar de gewenste informatie:

Beste Luchtbevochtiger

Stadler Form Oskar Review

Stadler Form Oskar

Maximaal te bevochtigen oppervlakte: 50 m2

Minimale instelbare luchtvochtigheid: 40%

Maximale instelbare luchtvochtigheid: 55%

Geluidsniveau: 26 dB

De beste prijzen

133.18 EUR

Klik hier

139.99 EUR

Klik hier

De Stadler Form Oskar is een luchtbevochtiger die ruimtes tot 50m2 bevochtigt door middel van een koudwatertechniek. De luchtbevochtiger heeft een vermogen van 18 Watt en een waterreservoir van 3500 ml. Het geluidsniveau van dit apparaat is 39 dB. Het type reiniging gebeurt door middel van een hepa-filter en het apparaat is voorzien van een houder voor etherische geuroliën. De luchtbevochtiger beschikt over twee verschillende standen en een nachtmodus, zodat je het apparaat gewoon aan kunt laten staan terwijl je alvast gaat slapen. Het apparaat schakelt met de nachtmodus vanzelf uit wanneer dat nodig is. 

Onze mening 

De Stadler Form Oskar is een zeer complete luchtbevochtiger die alles in huis heeft. Niet alleen heeft de luchtbevochtiger een laag geluidsniveau en is het apparaat dus stil, maar ook is het apparaat voorzien van een goed filter. De toevoeging dat je etherische geuroliën kunt toevoegen is een extra luxe. Dit product heeft bovendien dimbare ledverlichting en wanneer de luchtvochtigheid te laag is, start het apparaat automatisch met het bevochtigen van een ruimte. Kortom: een zeer compleet apparaat dat een eerste plek verdient!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Start automatisch met bevochtigen
 • Met houder voor etherische geuroliën
 • Inclusief nachtmodus

Nadelen

 • Relatief duur

De beste prijzen

133.18 EUR

Klik hier

139.99 EUR

Klik hier

Beste Goedkope Luchtbevochtiger

Medisana UHW Review

Medisana UHW

Maximaal te bevochtigen oppervlakte: 30 m2

Minimale instelbare luchtvochtigheid: 0%

Maximale instelbare luchtvochtigheid: 0%

Geluidsniveau: 30 dB

De beste prijzen

48.95 EUR

Klik hier

41.99 EUR

Klik hier

44.99 EUR

Klik hier

De Medisana Luchtbevochtiger is een luchtbevochtiger die uitkomst kan bieden wanneer de luchtvochtigheid in een ruimte te laag is. Dit product heeft een vermogen van 32 Watt en een geluidsniveau van 30 dB. De Medisana is geschikt voor ruimtes tot maximaal 30m2 en heeft een waterreservoir met een inhoud van 4500 ml. Dit reservoir is continu navulbaar. Het apparaat werkt door middel van microfijne verneveling. Dit product is bovendien energiebesparend en zeer stil, waardoor je de luchtbevochtiger ook aan kunt zetten wanneer je gaat slapen. 

Onze mening 

De Medisana luchtbevochtiger is een mooie luchtbevochtiger met veel mooie eigenschappen. De nachtmodus is een absolute plus en ook is het prettig dat het apparaat energiebesparend en stil is. De Medisana schakelt bovendien automatisch uit wanneer de watertank leeg is, zodat je geen onnodige energie verspilt. Het apparaat is van een goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Hij doet wat het moet doen! 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Eenvoudig in gebruik
 • Met nachtmodus
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen

 • Groter dan verwacht

De beste prijzen

48.95 EUR

Klik hier

41.99 EUR

Klik hier

44.99 EUR

Klik hier

Beste Philips Luchtbevochtiger

Philips HU4803/01 Review

Philips HU4803/01

Maximaal te bevochtigen oppervlakte: 25 m2

Minimale instelbare luchtvochtigheid: 40%

Maximale instelbare luchtvochtigheid: 60%

Geluidsniveau: 26 dB

De beste prijzen

95.00 EUR

Klik hier

89.99 EUR

Klik hier

De Philips HU4803/01 is een luchtbevochtiger met een bevochtigingsfunctie. Dit apparaat is een koudwaterverdamper met hygrometer en meet de luchtvochtigheid en de temperatuur in een ruimte. De Philips luchtbevochtiger heeft een vermogen van 17 Watt en een geluidsniveau van 26 dB. Deze luchtbevochtiger is geschikt voor ruimtes tot maximaal 25m2. Het type reiniging vindt plaats met een koolstoffilter en een hepa-filter en het waterreservoir heeft een inhoud van 2000 ml. Het waterreservoir is afneembaar en continu navulbaar. 

Onze mening 

Deze luchtbevochtiger van Philips heeft een heleboel voordelen. Het is fijn dat het apparaat niet alleen de lucht bevochtigt, maar ook in de gaten houdt of de lucht al vochtig genoeg of juist té vochtig is dankzij de ingebouwde hygrometer. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en heeft een mooi design. Het is fijn dat het filter makkelijk te vervangen is. Een prima product dat doet wat het belooft voor een goede prijs! 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Filter makkelijk te vervangen
 • Ingebouwde hygrometer
 • Mooi design

Nadelen

 • Snel leeg in een grote ruimte

De beste prijzen

95.00 EUR

Klik hier

89.99 EUR

Klik hier

Beste Dyson luchtbevochtiger

Dyson Humidify + Cool Review

Dyson Humidify + Cool

Maximaal te bevochtigen oppervlakte: 26 m2

Minimale instelbare luchtvochtigheid: 40%

Maximale instelbare luchtvochtigheid: 60%

Geluidsniveau: 36 dB

De beste prijzen

699.00 EUR

Klik hier

De Dyson Humidify + Cool is een luchtreinigingsventilator en luchtbevochtiger in één. Het apparaat reinigt en bevochtigt de lucht met hygiënische nevel, waardoor je zeker weet dat je lucht inademt die schoon en voldoende, maar niet té vochtig is. Het apparaat kan een oppervlakte van maximaal 26m2 reinigen en heeft een maximaal geluidsniveau van 61 dB. Het minimale geluidsniveau is 36,64 dB. Het product is voorzien van een hepa-filter en een koolstoffilter. De Dyson Humidify + Cool heeft verschillende standen, waaronder een pollenprogramma. Dit maakt de Dyson ook geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie of astma. De Dyson Humidify + Cool heeft bovendien een nachtmodus, zodat je veilig kunt slapen terwijl het apparaat aan staat. 

Onze mening 

Wat vooral opvalt bij de Dyson Humidify + Cool is het mooie, strakke design. De Dyson is bovendien ook zeer compleet, omdat het apparaat de lucht niet alleen vochtig maakt, maar ook reinigt en het apparaat ook verkoeling brengt dankzij de ventilatiefunctie. Met de Dyson kies je voor een duur, maar wel een zeer compleet product dat je op alle vlakken schone en koele lucht biedt. Een mooi product wanneer je bereid bent om net iets meer geld uit te geven aan de luchtbevochtiging bij jou in huis.

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Zeer mooi en strak design
 • 3-in-1: reinigen, ventileren, bevochtigen
 • Werkt zeer eenvoudig

Nadelen

 • Relatief hoge prijs

De beste prijzen

699.00 EUR

Klik hier

Beste Radiator Luchtbevochtiger

Waterverdampers RVS 2 stuk Review

Waterverdampers RVS 2 stuk

Maximaal te bevochtigen oppervlakte: nvt

Minimale instelbare luchtvochtigheid: nvt

Maximale instelbare luchtvochtigheid: nvt

Geluidsniveau: nvt

De beste prijzen

Deze radiator luchtbevochtigers zijn dé manier als je zonder energie te verspillen toch wil werken aan de luchtbevochtiging in jouw huis. De RVS waterverdampers wegen elk 290 gram en kunnen opgehangen worden aan de verwarming. Het water in de waterverdampers verdampt dankzij de hitte van de verwarming. Dit product is goedkoop, vanwege de eenvoudige wijze waarop het product de lucht vochtiger maakt. 

Onze mening

Deze radiator luchtbevochtigers zijn een mooie oplossing wanneer je op zoek bent naar een goedkope manier om de lucht in je woning te bevochtigen. Je hangt ze simpelweg op aan de verwarming, je vult ze met water en je bent klaar. Een nadeel is dat je de waterverdampers vaak zult moeten vullen, maar een groot voordeel is dat het je geen energie kost om de lucht in je huis voldoende te bevochtigen.

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Duurzame oplossing
 • Aantrekkelijke prijs
 • Zeer eenvouding in gebruik

Nadelen

 • Mist alle aantrekkelijke exta’s van een digitale luchtbevochtiger

De beste prijzen

Beste Luchtbevochtiger Babykamer

Clean Air Optima CA-603 Review

Clean Air Optima CA-603

Maximaal te bevochtigen oppervlakte: 20 m2

Minimale instelbare luchtvochtigheid: 40%

Maximale instelbare luchtvochtigheid: 60%

Geluidsniveau: 25 dB

De beste prijzen

153.00 EUR

Klik hier

169.00 EUR

Klik hier

De Clean Air Optima CA-603 is een luchtbevochtiger voor op de babykamer. De luchtbevochtiger heeft een vermogen van 25 Watt en een geluidsniveau van 25 dB, zodat je kindje moeiteloos kan blijven slapen en niet wakker gemaakt wordt. Het waterreservoir heeft een inhoud van 2500 ml en is afneembaar. De Clean Air Optima heeft bevat bovendien een diffuser voor essentiële oliën. Deze diffuser heeft een inhoud van 2,5 liter. Dit product is geschikt voor kamers tot 20m2. Deze luchtbevochtiger voor op de babykamer bevat ten slotte een meerkleurige nachtlamp, een 360° verstelbare hoek voor de mistuitgang én een aanraakscherm met achtergrondverlichting. 

Onze mening 

Dit product heeft alles in huis om een babykamer op een veilige, prettige en zachte manier te bevochtigen zodat je kindje lekker kan slapen. Dankzij de diffuser voor essentiële oliën en de meerkleurenlamp biedt het product bovendien meer dan alleen voldoende luchtvochtigheid. Het brengt ook net dat beetje ontspanning waarmee je je baby lekker rustig in slaap kunt krijgen. Dit product is dus een must-have voor alle ouders van jonge kindjes.

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Met meerkleurenlamp
 • Inclusief diffuser voor essentiële oliën
 • Zeer stil

Nadelen

 • Niet continu navulbaar

De beste prijzen

153.00 EUR

Klik hier

169.00 EUR

Klik hier

Beste Luchtbevochtiger Slaapkamer

DUUX Tag Zwart Review

DUUX Tag Zwart

Maximaal te bevochtigen oppervlakte: 30 m2

Minimale instelbare luchtvochtigheid: 0%

Maximale instelbare luchtvochtigheid: 0%

Geluidsniveau: 34 dB

De beste prijzen

78.99 EUR

Klik hier

78.95 EUR

Klik hier

86.00 EUR

Klik hier

De Duux Tag Humidifier voor in de slaapkamer is een mooie, zwarte luchtbevochtiger met een vermogen van 12 Watt. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 30m2 en heeft een geluidsniveau van 34 dB. De reiniging vindt plaats met een waterfilter en de inhoud van het waterreservoir is 2300 ml. Het waterreservoir is afneembaar, maar niet continu navulbaar. Dit apparaat is stil en energiezuinig en bevochtigt de lucht door middel van verneveling. Het apparaat is tevens geschikt voor aromatherapie. 

Onze mening 

De Duux luchtbevochtiger heeft een mooi uiterlijk en is daarmee een mooie toevoeging aan het interieur. Het apparaat heeft een goede kwaliteit en doet wat het belooft. Bovendien is het apparaat erg stil en energiezuinig, wat voor ons twee grote voordelen zijn. Ten slotte is deze luchtbevochtiger zeer gemakkelijk in gebruik. Een mooie koop! 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Mooi design
 • Makkelijk in gebruik
 • Geruisloos

Nadelen

 • Niet continu navulbaar

De beste prijzen

78.99 EUR

Klik hier

78.95 EUR

Klik hier

86.00 EUR

Klik hier

Beste Ultrasoon Luchtbevochtiger

Clean Air Optima CA-604W Review

Clean Air Optima CA-604W

Maximaal te bevochtigen oppervlakte: 30 m2

Minimale instelbare luchtvochtigheid: 40%

Maximale instelbare luchtvochtigheid: 60%

Geluidsniveau: 25 dB

De beste prijzen

De Clean Air Optima CA-603 is een luchtbevochtiger voor op de babykamer. De luchtbevochtiger heeft een vermogen van 25 Watt en een geluidsniveau van 25 dB, zodat je kindje moeiteloos kan blijven slapen en niet wakker gemaakt wordt. Het waterreservoir heeft een inhoud van 2500 ml en is afneembaar. De Clean Air Optima heeft bevat bovendien een diffuser voor essentiële oliën. Deze diffuser heeft een inhoud van 2,5 liter. Dit product is geschikt voor kamers tot 20m2. Deze luchtbevochtiger voor op de babykamer bevat ten slotte een meerkleurige nachtlamp, een 360° verstelbare hoek voor de mistuitgang én een aanraakscherm met achtergrondverlichting. 

Onze mening 

Dit product heeft alles in huis om een babykamer op een veilige, prettige en zachte manier te bevochtigen zodat je kindje lekker kan slapen. Dankzij de diffuser voor essentiële oliën en de meerkleurenlamp biedt het product bovendien meer dan alleen voldoende luchtvochtigheid. Het brengt ook net dat beetje ontspanning waarmee je je baby lekker rustig in slaap kunt krijgen. Dit product is dus een must-have voor alle ouders van jonge kindjes. 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Geschikt voor grote ruimtes
 • Zowel warme als koude nevel
 • Inclusief hygrometer

Nadelen

 • Vullen van het reservoir werkt onhandig

De beste prijzen

Luchtbevochtiger Kopen - Waar Moet Je Op Letten

Je wil de beste luchtbevochtiger kopen, maar waar begin je met zoeken? Het is allereerst belangrijk om te weten wat een luchtbevochtiger precies is en waarom je een luchtbevochtiger nodig zou kunnen hebben. We hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet. 

Wat is een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger is een apparaat dat zorgt voor de juiste luchtvochtigheid in jouw huis. In de ideale situatie ligt de luchtvochtigheid tussen de 40 en de 60 procent. Wanneer het onder de 40% zit, dan is de lucht in je huis te droog. Zit het boven de 60%? Dan is de lucht in je huis te vochtig. Je hebt verschillende manieren waarop een luchtbevochtiger de lucht in een ruimte vochtiger kan maken.  
Ultrasoonbevochtiger: Ultrasoon houdt in dat er onder water trillingen worden uitgezonden, wat ervoor zorgt dat er zichtbare nevel ontstaat. 
Stoombevochtiger: Met een bevochtiger die stoom produceert wordt het water verwarmt, zodat de waterdamp in de lucht wordt opgenomen. 
Koudwaterverdamper: Hierbij wordt er gebruik gemaakt van waterfilters om de lucht te bevochtigen. De lucht wordt dan langs de waterfilters gezogen.  

Waarom heb ik een luchtbevochtiger nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom je een luchtbevochtiger nodig kunt hebben. Wanneer de vochtigheidsgraad de lucht in je huis te droog is, kan je last krijgen van een erg droge huid, of zelfs van een uitgedroogde huid of droge ogen. Je leefomgeving wordt dus direct beter. Ook voor huisdieren kan de lucht in huis te droog zijn. Dit kan je voorkomen met een luchtbevochtiger. Bij een te droge lucht kunnen astma- en allergiepatiënten ook snel last krijgen van de lucht die ze inademen. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten door een kriebelkeel of een kriebelhoest. Met een luchtbevochtiger kan je dit verbeteren, wat goed is voor je luchtwegen.  

Waar kan ik een luchtbevochtiger gebruiken?

Je kunt een luchtbevochtiger binnen gebruiken. Het is hierbij wel belangrijk om goed te kijken naar de huidige luchtvochtigheid in de ruimte waar je de luchtbevochtiger wil plaatsen. Is de vochtigheid in de kamer echt zo laag of hoog als je denkt? Ook kan niet elke luchtbevochtiger in elke ruimte gebruikt worden. Er zijn verschillende apparaten die passen bij verschillende ruimtes. Het aantal vierkante meters van je woonkamer of slaapkamer maakt hierbij uit, want niet alle modellen hebben de capaciteit om zeer grote kamers te bevochtigen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een luchtbevochtiger?

Ten eerste is het bij de aankoop van een luchtbevochtiger altijd belangrijk om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Vergelijk de producten op het gebied van capaciteit, het type luchtreiniging en bevochtiging (is het bijvoorbeeld een koudwaterverdamper of een stoomapparaat?). Er zijn heel veel verschillende soorten luchtbevochtigers, maar niet iedere luchtbevochtiger past bij jouw wensen. 

Capaciteit

Zoals we hierboven al zeiden, moet je bij de aankoop van een luchtbevochtiger goed letten op de capaciteit. Biedt het product voldoende bevochtiging voor de grootte van een kamer? De beste luchtbevochtigers zijn niet de luchtbevochtigers die geschikt zijn voor heel veel vierkante meter of kubieke meters. Het gaat erom dat je een luchtvochtigheid in huis bereikt die aangenaam is. Ofwel, is het apparaat geschikt voor de grootte van de ruimte. 

Luchtreiniging

Het is ook belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je een product wil dat de lucht ook reinigt. Wanneer je een product koopt dat de lucht niet alleen bevochtigt, maar ook reinigt, is er nog steeds voldoende keuze. Er zijn verschillende soorten producten die naast het bevochtigen van de lucht, de lucht ook kunnen reinigen van schadelijke stoffen en gassen in de lucht. Zo voorkom je niet alleen droge lucht in huis, maar zorg je er ook voor dat de lucht schoon is. Ga je voor een 2-in-1 of zelfs 3-in-1 product? 

Luchtfilter

En ten slotte: hoe wordt de lucht bevochtigd? Koop je een ultrasone luchtbevochtiger, een koudwaterverdamper of een product dat werkt met stoom? Ga na welke soorten luchtbevochtigers er zijn en kies het product uit dat een einde kan maken aan de droge lucht in je slaapkamer. Er zijn bijvoorbeeld luchtbevochtigers die werken met een hepa-filter of met een actief koolstoffilter. Bepaal eerst waar jouw voorkeur naar uitgaat en controleer wat het beste aansluit op de luchtvochtigheid in huis. 

Wat Is De Best Geteste Hygrometer

Nog één keer terug naar onze nummer 1: de Stadler Form Oskar. Deze luchtbevochtiger ziet er mooi uit en beschikt over twee standen en een nachtmodus. Het product is bovendien voorzien van dimbare ledverlichting en zorgt ervoor dat je houten meubels en je houten vloer veel langer mee gaan. De luchtbevochtiger is voorzien van een houder voor etherische oliën. Een mooie en complete koop waarmee je eindelijk een einde gaat maken aan een droge huid en droge lucht in huis.

AnneJanssen

Anne Janssen

Traditional El Salvadorian breakfast in El Tunco cost $2-$5 numerous restaurants, cafes and stands offer up Desayuno Traditional. I can and do eat this daily, eggs, avocado, beans, fried banana’s and bread are perfect after surf meal, this is what the locals eat daily at home as well.

Artikel review (0)

Gerelateerde berichten

Mobiele airco kopen – Waar op letten

Mobiele airco kopen – Waar op letten?

Anne Janssen - Jun 17, 2021

Hoe werkt een mobiele airco

Hoe Werkt Een Mobiele Airco

Anne Janssen - Jun 17, 2021

Hoe werkt een luchtkoeler?

Hoe werkt een luchtkoeler?

Anne Janssen - Jun 17, 2021

advertising

Wat Kost Een Mobiele Airco Aan Stroom

Anne Janssen - Jun 17, 2021