Beste Hygrometer
Klimaatbeheersing

Hygrometer - Wat Zijn De Beste Hygrometers Van 2021

Anne Janssen - 1 februari, 2021

AnneJanssen Laatst bijgewerkt op 22 april, 2021

Hygrometer test: de 5 beste hygrometers van 2021

Wil jij de luchtvochtigheid in jouw huis goed in de gaten houden en ben je op zoek naar de beste hygrometer? Dat zal in eerste instantie nog niet meevallen, want er zijn zóveel soorten en maten te koop: groot, klein, digitaal, analoog, hangend, staand… welke moet je nou kiezen? Om jou daarbij te helpen hebben we alvast een hoop nuttige informatie voor je verzameld en kun je terugvallen op onze hygrometer test.

We vertellen je in dit artikel wat een hygrometer is en hoe die voor jou van nut kan zijn. Je hebt hele simpele apparaatjes, maar ook complete weerstations met tal van extra functies. Wat jij nodig hebt, hangt van veel factoren af. Daarom hebben we 42 verschillende apparaten voor je getest op allerlei aspecten, zoals werking, bediening, ervaringen van klanten, levering, betrouwbaarheid en natuurlijk de prijs. Uiteraard lees je ook welke het beste getest zijn. Daarnaast vind je veel informatie en tips in onze handige koopgids. Zo kun je makkelijk vergelijken en daarna die éne betrouwbare hygrometer kopen die perfect bij jouw situatie past.

advertising

Hygrometer vergelijken: onze selectie van de beste weerstations

We hebben uit onze hygrometer test de beste 5 apparaten voor je geselecteerd. Ze zijn ingedeeld in 5 categorieën: één beste hygrometer per categorie. Als je hieronder klikt op een categorie, ga je zó naar de juiste informatie:

Beste Hygrometer

Beurer HM16 Review

Beurer HM16

Nauwkeurigheid: 1 °C

Meetbereik temperatuur: 0°C tot +50°C

Meetbereik vochtigheid: 20% tot 95%

Type display: Digitaal

De beste prijzen

18.99 EUR

Klik hier

19.99 EUR

Klik hier

21.99 EUR

Klik hier

De Beurer HM16 is een hygrometer met een meetbereik van 0°C tot +50°C graden celsius. Met dit apparaat zie je in één oogopslag hoe vochtig het is in huis. Deze thermo hygrometer functioneert bovendien als thermometer, waardoor je ook de temperatuur binnen te zien krijgt op dit kleine, digitale weerstation. Het meetbereik van de luchtvochtigheid is met dit apparaat 20% tot 95%. Dit apparaat geeft weer wat de maximum/minimum temperatuur is en hoe vochtig het is. Er zit 3 jaar garantie op de Beurer HM16. Het product wordt geleverd inclusief batterij en sensor. 

Onze mening 

Deze hygrometer is zeer nuttig en meet nauwkeurig. Dit is erg handig voor mensen die bijvoorbeeld vanwege een allergie of gevoeligheid de luchtvochtigheid in een ruimte in de gaten moeten houden. Het maximale en minimale meetbereik is enorm. De Beurer geeft met een smiley duidelijk aan of de temperatuur en luchtvochtigheid in orde zijn. Een meer eenvoudige weergave kan je toch haast niet wensen? De digitale hygrometer meet nauwkeurig, is makkelijk te lezen en gebruiksvriendelijk. Wat ons betreft eenvoudig de beste keuze. 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Nauwkeurig
 • Eenvoudig in gebruik
 • Handig voor mensen met gevoeligheid of allergie

Nadelen

 • Batterij is snel leeg

De beste prijzen

18.99 EUR

Klik hier

19.99 EUR

Klik hier

21.99 EUR

Klik hier

Beste Betrouwbare Hygrometer

Duux Sense Hygrometer review

Duux Sense Hygrometer

Nauwkeurigheid: 1 °C

Meetbereik temperatuur: -40-60⁰C

Meetbereik vochtigheid: 10-99%

Type display: 1,8" LCD scherm

De beste prijzen

19.99 EUR

Klik hier

19.95 EUR

Klik hier

26.99 EUR

Klik hier

Nam id neque sit amet turpis blandit ullamcorper et nec enim. Fusce sit amet nulla orci. Fusce pretium imperdiet quam eu rutrum. Nulla in leo a dolor sagittis cursus a sed leo. Praesent ac porttitor urna. Maecenas vel sapien a magna malesuada auctor. Donec augue ex, rutrum vel nunc ac, hendrerit vehicula orci. Maecenas sodales hendrerit tristique. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus vel egestas sapien. Cras ultrices rutrum pharetra. Ut vulputate erat vitae lacus semper volutpat. Pellentesque sit amet condimentum sem. Praesent egestas efficitur tempus. Pellentesque vehicula nulla turpis, quis aliquet lorem posuere et. In pretium vestibulum massa in tempor.

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Zeer nauwkeurig
 • Geschikt voor binnen
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen

 • Klein scherm

De beste prijzen

19.99 EUR

Klik hier

19.95 EUR

Klik hier

26.99 EUR

Klik hier

Beste Goedkope Hygrometer Voor Binnen

Medisana HG100 Review

Medisana HG100

Nauwkeurigheid: 1 °C

Meetbereik temperatuur: 10°C - +50 °C

Meetbereik vochtigheid: 20% - 90 %

Type display: LCD scherm

De beste prijzen

15.84 EUR

Klik hier

14.99 EUR

Klik hier

14.90 EUR

Klik hier

De Medisana HG100 is een digitale thermo hygrometer die de luchtvochtigheid en de temperatuur in een ruimte meet. Zo weet je zeker dat er niet te veel droge lucht is in een ruimte. Op het gebied van luchtvochtigheid heeft de hygrometer een bereik van 20 % - 90 %. Qua temperatuur is het meetbereik - 10°C tot + 50°C.  De hygrometer is voorzien van een comfortzone-indicator, waardoor je middels een emoticon kunt aflezen of de binnenomgeving gezond is. Je kunt deze hygrometer ophangen, maar ook neerzetten. De hygrometer is uitgerust met aanvullende functies, zoals een alarm en een klok. En dat alles voor een goede, lage prijs.

Onze mening 

De Medisana HG100 is een heel complete digitale thermo hygrometer die aan de wensen voldoet. Het is handig dat de hygrometer niet alleen nauwkeurig de luchtvochtigheid en temperatuur meet, maar dat er ook functies als een klok en alarm op zitten. Bovendien is het prettig dat de hygrometer niet per se opgehangen hoeft te worden, maar dat je hem ook ergens kunt neerzetten. Dit apparaat is prettig in gebruik. Kortom: een goede koop! 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Aantrekkelijke prijs
 • Uitgebreid meetbereik wat betreft temperatuur en luchtvochtigheid
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Wekkerfunctie is onhandig in gebruik

De beste prijzen

15.84 EUR

Klik hier

14.99 EUR

Klik hier

14.90 EUR

Klik hier

Hygrometer Best Getest Op Prijs

TFA Hygrometer Review

TFA Hygrometer

Nauwkeurigheid: 1 °C

Meetbereik temperatuur: 0°C en +50°C

Meetbereik vochtigheid: 20% en 90% rH

Type display: LCD scherm

De beste prijzen

16.33 EUR

Klik hier

9.40 EUR

Klik hier

De thermo hygrometer van TFA Dostmann is een digitale thermometer hygrometer voor binnen. Het apparaat heeft een LCD scherm waarop je kunt aflezen wat de temperatuur is en hoe vochtig het binnen is. Het meetbereik op het gebied van temperatuur van dit apparaat is tussen de 0°C tot +50°C dankzij de ruim sensitieve thermometer. Qua luchtvochtigheid meet de hygrometer tussen de 20% en 90% rH. De hygrometer wordt geleverd inclusief batterij. 

Onze mening 

Deze thermo hygrometer of weerstation is handig en redelijk accuraat. Het design ziet er fraai en mooi afgewerkt uit en past mooi in ieder interieur. Bovendien is het product niet al te duur. De temperatuur en luchtvochtigheid zijn goed van het display af te lezen. Een prima koop! 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Mooi, strak design
 • Goed af te lezen
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen

 • Minder accuraat dan andere hygrometers

De beste prijzen

16.33 EUR

Klik hier

9.40 EUR

Klik hier

Beste Hygrometer Analoog

N4y Hygrometer Analoog Review

N4y Hygrometer Analoog

Nauwkeurigheid: 1 °C

Meetbereik temperatuur: - 20 graden celsius tot + 50 graden

Meetbereik vochtigheid: 0 tot 100 %

Type display: Analoog

De beste prijzen

Deze analoge hygrometer is ideaal voor iedereen die zoekt naar een hygrometer waarop de temperatuur en luchtvochtigheid nog analoog af te lezen zijn. Qua luchtvochtigheid is het meetbereik van dit product 0 - 100%. Het meetbereik van de thermometer is -20°C tot + 50 graden. Er is geen batterij meegeleverd, dus deze moet je zelf nog aanschaffen. 

Onze mening 

Als je het over een hygrometer hebt, dan wil je maar één ding: een weerstation dat de luchtvochtigheid en de temperatuur in een ruimte goed kan meten. En waarom heb je daar een display voor nodig als het analoog net zo goed werkt?  Voor deze hygrometer hoef je geen kennis te hebben van digitale apparaten, en dat maakt dit product zo toegankelijk voor iedereen. Zeer eenvoudig in gebruik en zonder installatiewerk kan je direct gebruik maken van deze analoge hygrometer. Een mooi product!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Mooi design
 • Stevig product
 • Gemakkelijk af te lezen

Nadelen

 • Meting is niet altijd even nauwkeurig

De beste prijzen

Hygrometer Kopen - Waar Moet je Op Letten

Je wil natuurlijk de beste hygrometer kopen. Maar waar moet je eigenlijk op letten wanneer je op zoek bent naar een weerstation dat zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in een ruimte in de gaten houdt? Wij hebben het allemaal voor je uitgezocht en leggen het je graag uit! Maar eerst bespreken we hieronder wat een hygrometer eigenlijk is, wat je ermee meet en hoe het precies werkt. 

Wat Is Een Hygrometer

Een hygrometer is een instrument om de luchtvochtigheid en de temperatuur in te meten. Hygrometers worden met name binnen gebruikt. Je kunt het ook omschrijven als een apparaat dat het weer en de vochtigheid in de lucht voor jou gaat meten. Deze informatie wordt dan weergegeven. Er zijn analoge en digitale hygrometers waarop je de luchtvochtigheid en de temperatuur gemakkelijk kunt aflezen. Bij een analoge hygrometer wordt dit weergegeven met een meter en bij een digitale hygrometer lees je de vochtigheid van de lucht en de temperatuur af op een display. 

Wat Meet Je Met Een Hygrometer

Met een hygrometer meet je de luchtvochtigheid in een ruimte. Je kunt ook kiezen voor een thermo hygrometer of een digitale thermo hygrometer, waarmee niet alleen de luchtvochtigheid in een ruimte wordt gemeten, maar ook de hoeveelheid graden Celcius (de temperatuur) in een ruimte. In dit geval is een hygrometer dus ook een digitale thermometer. Het meetbereik van hygrometer hangt af van het apparaat dat je aanschaft. De ene hygrometer is accurater en nauwkeuriger dan de andere. Hier moet je bij de keuze voor een bepaalde hygrometer dus rekening mee houden. 

Hygrometer Of Luchtvochtigheidsmeter

Een thermo hygrometer en een luchtvochtigheidsmeter lijken erg op elkaar, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Met een luchtvochtigheidsmeter meet je alleen de luchtvochtigheid in een kamer. Een thermo hygrometer is daarmee een completer product, want dit apparaat meet naast luchtvochtigheid ook de temperatuur in een ruimte. 

Wat Is De Beste Hygrometer

Maar wat is nou de beste thermo hygrometer? Wij hebben een uitgebreide hygrometer test voor je gedaan waarbij we verschillende hygrometers hebben uitgeprobeerd. We zetten onze favoriet nog één keer voor je neer! 

De Best Geteste Hygrometer

De Beurer HM16 blijft onze favoriete hygrometer. Dit apparaat meet de temperatuur en luchtvochtigheid in een ruimte zeer nauwkeurig. Deze waardes zijn bovendien heel makkelijk af te lezen op het digitale display. Dit is een groot scherm waarop alles goed leesbaar is. Je ziet gewoon in één oogopslag hoe het gesteld is met de temperatuur en de luchtvochtigheid in jouw huis. De hygrometer geeft door middel van een smiley aan of de vochtigheid van de lucht te hoog, te laag of precies goed is. Zo kan je de waarde ook vertalen naar de realiteit en weet je wat jou te doen staat als een ruimte niet vochtig genoeg, of juist té vochtig is. Deze hygrometer denkt gewoon met je mee op het gebied van lucht en temperatuur, en dat is eigenlijk precies wat zo’n apparaat hoort te doen. Daarnaast is dit product zeer betaalbaar én makkelijk in gebruik. Wat wil je nog meer? Dit apparaat is onze absolute favoriet die met recht op nummer 1 staat in onze lijst met best geteste hygrometers! 

AnneJanssen

Anne Janssen

Traditional El Salvadorian breakfast in El Tunco cost $2-$5 numerous restaurants, cafes and stands offer up Desayuno Traditional. I can and do eat this daily, eggs, avocado, beans, fried banana’s and bread are perfect after surf meal, this is what the locals eat daily at home as well.

Artikel review (0)

Gerelateerde berichten

Mobiele airco kopen – Waar op letten

Mobiele airco kopen – Waar op letten?

Anne Janssen - Jun 17, 2021

Hoe werkt een mobiele airco

Hoe Werkt Een Mobiele Airco

Anne Janssen - Jun 17, 2021

Hoe werkt een luchtkoeler?

Hoe werkt een luchtkoeler?

Anne Janssen - Jun 17, 2021

advertising

Wat Kost Een Mobiele Airco Aan Stroom

Anne Janssen - Jun 17, 2021