Boxspring
Wonen

Beste Boxspring - Wat Zijn De Beste Boxsprings Van 2021

Anne Janssen - 22 april, 2021

AnneJanssen Laatst bijgewerkt op 22 april, 2021

Boxspring Review - De 5 Beste Boxsprings

Droom jij al heel lang van de meest ontspannen nachtrust en ben je op zoek naar de beste boxspring? Hoogste tijd om je droom te verwezenlijken! We snappen dat dit op het eerste gezicht niet eenvoudig lijkt, want hoeveel boxsprings zijn er wel niet te koop? En als je niet beter weet, dan lijken ze ook nog allemaal op elkaar. Toch zijn er echt enorme verschillen. Dus alle reden om je vooraf goed te oriënteren. Daar helpen we graag bij met onze uitgebreide boxspring test.

Wat Is Een Boxspring?


In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van de boxspring en op de vraag waarop jij het lekkerst kunt slapen. Maar laten we eerst eens aangeven waarin een boxspring verschilt van een gewoon bed. Een boxspring is eigenlijk een dubbeldik bed: je hebt een beklede onderkant op pootjes en daarbovenop ligt een matras. De onderkant is meestal een soort bak waarin al een vering is verwerkt. Daar komt dan nog een matras op te liggen en steeds vaker ook een topmatras. En dáár bovenop lig jij dan weer. Je kunt met de onderdelen van een boxspring eindeloos combineren, zodat hij helemaal op jóuw wensen wordt afgestemd. Dus je kunt je wel voorstellen dat dit lekker slapen is!

Om je veel tijd en gedoe te besparen, hebben we 31 verschillende boxprings voor je getest. Daarbij hebben we de modellen onderzocht op basis van comfort, ervaringen van klanten, levering, betrouwbaarheid en natuurlijk de prijs. Verder hebben we onze boxspring review uitgebreid met een handige koopgids, waarin je veel nuttige extra informatie kunt vinden. Kwam je er eerst niet uit met al die boxsprings? Als je dit artikel uit hebt weet je precies wat je wilt!

advertising

Boxspring Test - Een Overzicht Van De Beste Geteste Boxsprings

Uit onze boxspring test hebben we de beste 5 modellen geselecteerd. Je vindt ze terug in 5 verschillende categorieën: één beste boxspring per categorie. Klik je hieronder op een categorie, dan ga je direct naar de juiste informatie:

Beste Boxspring 2021

Boxspring Bravo Review

Boxspring Bravo

Veren per vierkante meter: 300

Type slaper: Buik / Rug / Zij-slaper

Max. belastbaar gewicht per matras: 120 kg

Topmatras meegeleverd: Ja

De beste prijzen

De Boxspring Bravo is wat ons betreft de beste boxspring. Deze boxspring bevat 300 veren per vierkante meter en is geschikt voor alle type slapers (zijslaper, rugslaper én buikslaper). Het matras is voorzien van 9 comfortzones met een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg. Het tweepersoons matras heeft een afmeting van 200 x 140 cm (ook verkrijgbaar in andere afmetingen) en een hoogte van 56 cm. Het matras wordt geleverd inclusief topmatras. Op dit product zit 1 jaar fabrieksgarantie. 

Onze mening 

Ben je op zoek naar een goede boxspring? Dan is dit een goede keuze! Dankzij de 9 comfortzones weet je zeker dat je lekker ligt. De hardheid van het matras is medium/stevig, dus je zakt niet weg, terwijl het matras wel goed meevormt met je lichaamshouding. De kern van het matras bestaat uit comfortschuim, zodat je zeker weet dat je lekker ligt. De kwaliteit van de boxspring is bovendien zeer goed, waardoor je lang met dit product kunt doen. Een goede koop wat ons betreft!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Zeer stabiel
 • Biedt voldoende ondersteuning

Nadelen

 • Communicatie met fabrikant is niet altijd goed

De beste prijzen

Beste Koop Boxspring Op Basis Van Prijs

Boxspring Flanny compleet Review

Boxspring Flanny compleet

Veren per vierkante meter: 350

Type slaper: Buik / Rug / Zij-slaper

Max. belastbaar gewicht per matras: 300 kg

Topmatras meegeleverd: Ja

De beste prijzen

Ben je op zoek naar een goede boxspring die niet al te duur is? Dan is de Flanny Compleet Boxspring van het merk Olympic Life een prima optie! Deze complete en elektrisch verstelbare boxspring wordt geleverd inclusief topper en topdekmatras en heeft een mooi design. Het aantal veren per vierkante meter is 350 en het matras is geschikt voor elk type slaper. Of je nu op je buik, zij of rug slaapt - het maakt niet uit! Het product heeft een maximaal belastbaar gewicht van 600 kg en kan daarmee dus veel gewicht dragen. De afmetingen van deze boxspring zijn 200 x 180 cm. Op dit product zit 2 jaar fabrieksgarantie. 

Onze mening 

Ben je op zoek naar een mooi bed dat lekker? Dit bed is stevig, heeft een fijne en hoge instap en biedt veel comfort tijdens het slapen. Doordat het bed elektrisch verstelbaar is, geniet je van extra luxe terwijl je in bed ligt. In deze boxspring slaap je als een roos. Wie wil dat nu niet?

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Huisstofmijtwerend
 • Geschikt voor alle type slapers
 • Maximaal belastbaar gewicht van 600 kg

Nadelen

 • Handleiding ontbreekt soms

De beste prijzen

Beste Elektrische Boxspring

Boxspring Salerno verstelbaar met Silver Pocket deluxe Foam Review

Boxspring Salerno verstelbaar met Silver Pocket deluxe Foam Review

Veren per vierkante meter: 310

Type slaper: Buik / Rug / Zij-slaper

Max. belastbaar gewicht per matras: 100 kg

Topmatras meegeleverd: Nee

De beste prijzen

1149.00 EUR

Klik hier

Ben je op zoek naar een goede elektrische boxspring? Dan is de Salerno met SIlver Pocket deluxe Foam matras een goede optie. De boxspring bevat ongeveer 113 veren per vierkante meter en heeft een kern van bonellveer. Het maximaal belastbare gewicht van deze boxspring is 100 kg. Het bed is geschikt voor alle type slapers en alle slaaphoudingen. De afmetingen van deze boxspring zijn 200 x 140 cm. Op de boxspring en de motor zit 2 jaar garantie. Op het matras zit 3 jaar garantie. 

Onze mening 

Dit bed heeft een mooie uitstraling en biedt tegelijkertijd het comfort dat je zoekt. Je kunt het bed op verschillende plekken verstellen, waardoor je bijvoorbeeld rechtop in bed tv kunt kijken of juist de benen makkelijk omhoog kunt doen. Het hoofd- en voeteneind zijn los verstelbaar. Dit maakt dat het bed optimale lichaamsontspanning biedt. Het bed is bovendien eenvoudig schoon te maken en heeft een ideale instaphoogte.

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Ideale instaphoogte
 • Elektrisch verstelbaar
 • Veel comfort

Nadelen

 • Relatief weinig garantie

De beste prijzen

1149.00 EUR

Klik hier

Beste Goedkope Boxspring

Box Ambra vlak met gestoffeerd matras Review

Box Ambra vlak met gestoffeerd matras

Veren per vierkante meter: 115

Type slaper: Buik / Rug / Zij-slaper

Max. belastbaar gewicht per matras: 100 kg

Topmatras meegeleverd: Ja

De beste prijzen

399.00 EUR

Klik hier

Ben je op zoek naar een boxspring die niet al te duur is? De Ambra met gestoffeerd matras is dan wellicht een goede keuze voor jou. Het aantal veren per vierkante meter is 115. Het bed is geschikt voor elk type slaper en elke slaaphouding. Je kunt dit bed gebruiken voor mensen met een maximaal gewicht van 100 kg. Het bed heeft een afmeting van 200 x 120 cm en wordt geleverd inclusief tweepersoonsmatras, hoofdbord en een topmatras. De montage zit niet inbegrepen bij de prijs. Volgens de CBW voorwaarden zit er 2 jaar garantie op dit product. 

Onze mening

Op zoek naar een goedkope boxspring? Dan is dit een heel mooie optie. Deze boxspring biedt comfort zonder dat je al te veel betaalt. Bovendien heeft het bed een mooi design, waardoor je slaapkamer er mooi uit blijft zien. Het bed wordt geleverd inclusief tweepersoonsmatras, waardoor je direct in bed kunt duiken. De tijk van het topmatras is afritsbaar en wasbaar op 40 graden, zodat je bed ook lekker fris aan blijft voelen. Een mooie koop voor een goede prijs!

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Aantrekkelijke prijs
 • In hoogte verstelbaar hoofdbord
 • Biedt goede ondersteuning

Nadelen

 • Kwaliteit is minder dan bij duurdere boxsprings

De beste prijzen

399.00 EUR

Klik hier

Boxspring Ikea Best Getest

SÄBÖVIK Review

SÄBÖVIK

:

:

Type slaper: Zij / Rug / Buik-slaper

Topmatras meegeleverd: Ja

De beste prijzen

399.00 EUR

Klik hier

De best geteste boxspring van Ikea? Dat is de Sabovik. Dit complete bed is ontworpen voor een comfortabele nachtrust. Het geeft steun, maar is ook lekker zacht. Het bed wordt geleverd inclusief matras en lattenbodem, dekmatras, poten en hoofdeinde. De boxspring heeft een afmeting van 204 x 140 cm. Op dit product zit de uitgebreide garantie van Ikea. 

Onze mening 

Wil je gewoon een goed bed dat lekker slaapt? Dan is deze boxspring iets voor jou. De boxspring is te koop voor een lage prijs, maar biedt wel de ondersteuning die fijn is tijdens de nacht. Doordat Ikea de boxspring levert inclusief benodigde accessoires, hoef je alleen zelf nog maar beddengoed te kopen. Daarna kan je heerlijke nachtrust beginnen.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Complete set
 • Aantrekkelijke prijs
 • Mooi design

Nadelen

 • Geen interessante extra’s

De beste prijzen

399.00 EUR

Klik hier

Boxspring Kopen - Alles Wat Je Moet Weten Voordat Je Een Boxspring Koopt

Ben je op zoek naar de beste boxspring? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten voordat je een nieuw bed gaat kopen. Hieronder bespreken we de punten die je mee moet nemen bij de selectie van jouw nieuwe boxspring. 

Persoonlijke eisen 

Persoonlijke eisen spelen altijd een grote rol bij het uitkiezen van een nieuw bed. Alleen jij kunt bepalen wat voor jou lekker slaapt en welk bed jij in je slaapkamer wil hebben staan. Let bij jou persoonlijke eisen op de volgende dingen: 

De maat. Natuurlijk speelt de maat een grote rol. Slaap je met 2 personen in bed en wil je allebei veel ruimte hebben? Of past een heel groot bed juist niet in je slaapkamer? Dit heeft invloed op de maat die voor jou ideaal is. 
Dikte. Ook de dikte van het matras bepaal je zelf. Hoe dik wil je dat het matras is? Wat vind jij lekker liggen? Dit kan je ook een keer live uitproberen op een test model. 
Opbergruimte. Vind je het belangrijk dat er opbergruimte in de boxspring zit, zodat je een combinatie van slapen en opbergen hebt? Houd hier dan rekening mee bij je keuze voor een bepaald model. 
Design. Hoewel het design en de uitstraling van een bed natuurlijk leuk zijn om naar te kijken, moet je NOOIT een boxspring kopen op basis van het uiterlijk. Een bed moet allereerst goed liggen en de juiste ondersteuning bieden. Pas daarna kun je kijken naar het uiterlijk van het bed en of dit in je interieur past. 

Vergelijken 

Het is heel belangrijk om bij de keuze voor een boxspring verschillende bedden met elkaar te vergelijken. Zo weet je wat je mogelijkheden zijn en waar je uit kunt kiezen. Door te vergelijken kom je er achter hoeveel comfortzones verschillende boxsprings hebben, wat de mogelijkheden zijn op het gebied van het materiaal en wat het populairste bed is. Neem dit mee in je keuze. Proefliggen is natuurlijk ook behulpzaam, maar omdat je vaak maar een minuutje op een bed ligt, kan je door even op een bed te liggen niet goed bepalen of dit matras ook op de lange termijn geschikt is voor jou. 

Prijs 

Hoewel natuurlijk niemand de hoofdprijs wil betalen, is het toch goed om niet direct voor het goedkoopste bed te kiezen. Een goedkoop bed biedt minder ondersteuning voor je lichaam, waardoor de kans bestaat dat je sneller klachten krijgt aan bijvoorbeeld nek en rug. Een duurder bed is vaak uitgerust met meerdere comfortzones, waardoor je goed ondersteund wordt tijdens het slapen. Dit verbetert het slaapcomfort en het ligcomfort enorm. Baseer je keuze dus niet gemakkelijk op de prijs, maar kijk ook naar wat comfortabel ligt en met welk bed je ook de langste levensduur koopt. Je wil immers dat je aankoop nog jaren meegaat. Als dat betekent dat je iets meer budget moet reserveren voor je nieuwe boxspring, maar je hiermee wel een bed van goede materialen en een lange levensduur koopt, dan is dit het absoluut waard. 

Formaat 

Hoe groter je boxspring, hoe duurder je boxspring. Bedenk dus goed wat je nodig hebt en vraag om advies. Voor een groter bed zijn meer materialen nodig en materialen, zoals bijvoorbeeld koudschuim, maar ook een goede bodem, kosten geld. 

Functies 

Welke functies vind jij belangrijk bij de aankoop van een boxspring? Je kunt bijvoorbeeld voor een elektrisch bed kiezen waarbij je het hoofdeinde en het voeteneinde kunt verstellen. Vind je dit belangrijk en gemakkelijk, of maakt dit voordeel je weinig uit? Het kan ook zijn dat het voor jou juist belangrijk is om te kiezen voor een bed dat anti-allergisch is. Ook kan het zijn dat je, zoals we hierboven al bespraken, liever kiest voor een bed met veel opbergruimte waar je bijvoorbeeld je beddengoed in kwijt kunt. Zet vooral op een rijtje welk voordeel jouw nieuwe bed absoluut moet hebben. Houd er hierbij rekening mee dat een stijlvol bed dat mooi in je interieur staat leuk is, maar dat dit niet het belangrijkste is bij de aankoop van een boxspring. 

Materiaal

Van welk materiaal moet jouw boxspring gemaakt zijn? Heb je de voorkeur voor katoen, of juist voor leer omdat je bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmijt? Neem dit mee in de keuze. 

Merken 

Er zijn heel veel verschillende soorten merken als het gaat om boxsprings. Zo kan je kiezen voor Swiss Sense, Emma of Beter Bed. Emma staat bijvoorbeeld bekend om haar proefperiode van 100 dagen, terwijl Beter Bed weer een bekend merk is. Ons advies? Ga niet af op een bepaald merk, maar kies voor een bed dat bij jou past. 

Volg Deze Tips Voor De Perfecte Keuze

De perfecte keuze? Die maak je door op de volgende punten te letten! Wij nemen je mee in het proces van het kopen van een ideaal en comfortabel bed waar je nog jaren plezier van hebt. 

Kern van de boxspring

De kern van een boxspring kan bestaan uit verschillende dingen, zoals bonellveren een massieve box of pocketveren. Afhankelijk van jouw voorkeur moet je een keuze maken voor de juiste vering. Het een ligt anders dan het ander. Dit moet je zelf ervaren. 

Belasting

Hoe zwaarder je weegt, hoe meer maximale belasting een boxspring aan moet kunnen. Hoe meer gewicht, hoe steviger een boxspring (en met name de bodem van de boxspring) moet zijn. Ook is bij meer gewicht de keuze voor een goed en stevig matras heel belangrijk. 

Elektrisch verstelbaar

Wil je een bed dat verstelbaar is zodat je nog even kunt lezen of tv kunt kijken in bed? Dan is een bed dat elektrisch verstelbaar is ideaal voor jou. Het kan ook zijn dat dit je helemaal niets uitmaakt. Een elektrisch verstelbare boxspring is vaak duurder dan een bed dat niet elektrisch verstelbaar is. 

Prijs en budget

Wat is je budget en wat wil je maximaal uitgeven aan je nieuwe bed? Kies niet standaard voor het goedkoopste bed, want je wil ook geld uitgeven aan kwaliteit en een lange levensduur! 

Welke Soorten Boxsprings Zijn Er?

Er zijn verschillende soorten boxsprings. Wij bespreken deze types met je! 

“Normale” vlakke boxspring. Een normale boxspring is een boxspring met een frame met daarin de bodem met veren. Dit type boxspring is vaak voor een redelijk goedkope prijs verkrijgbaar. 
Scandinavische boxspring. Een scandinavische boxspring is een boxspring uit het luxere segment. Dit type bevat extra comfortlagen die niet alleen in het onderstel, maar ook in het matras zitten. Vaak zijn er exclusieve materialen in de toplaag verwerkt. 
Elektrische boxspring. Een elektrische boxspring is een bed waarbij het hoofdeinde of het voeteneinde elektrisch versteld kan worden. Dit is lekker wanneer je er bijvoorbeeld van houdt in om in bed tv te kijken of te lezen. Je kunt je bed dan met 1 druk op de knop verstellen terwijl je zelf lekker blijft liggen. 
Boxspring met opbergruimte. Ben je praktisch ingesteld en vind je het handig als je boxspring ook als opbergruimte dient om bijvoorbeeld je beddengoed in op te bergen? Kies dan voor een boxspring met opbergruimte. 

Welke Boxspring Is Als Beste Getest

De beste boxspring? Dat is wat ons betreft de Boxspring Bravo. Dit bed biedt de juiste ondersteuning, ligt lekker en is voorzien van maar liefst 9 verschillende comfortlagen. Het bed heeft een aangenaam pocketvering matras en is geschikt voor alle type slapers. Ben jij er nog niet uit? Dan is ons advies deze heerlijke Bravo Boxspring. We wensen je een goede nachtrust toe! 

AnneJanssen

Anne Janssen

Traditional El Salvadorian breakfast in El Tunco cost $2-$5 numerous restaurants, cafes and stands offer up Desayuno Traditional. I can and do eat this daily, eggs, avocado, beans, fried banana’s and bread are perfect after surf meal, this is what the locals eat daily at home as well.

Artikel review (0)

Gerelateerde berichten

Zo haal je meer uit je mobiele airco

Zo haal je meer uit je mobiele airco

Anne Janssen - Aug 17, 2021

Dekbed wassen

Dekbed wassen

Anne Janssen - Aug 17, 2021

Welke Soorten Hoofdkussen Zijn Er

Welke Soorten Hoofdkussen Zijn Er?

Anne Janssen - Aug 17, 2021

advertising
Welk Topmatras Past Bij Mij

Welk Topmatras Past Bij Mij

Anne Janssen - Aug 17, 2021