Voedseldroger
Koken & Tafelen

Voedseldroger: Wat Zijn De Beste Voedseldrogers Van 2021

Sarah van Timmeren - 8 april, 2021

Sarahvan Timmeren Laatst bijgewerkt op 22 april, 2021

Food Dyhydrator Reviews - De 6 Beste Droogmachines Voor Voedsel

Wil jij gedroogde etenswaren bewaren voor een later moment en zoek je naar de beste voedseldroger? Geen geringe opgave! Want er komen steeds meer van deze slimme droogmachines voor voedsel op de markt. En dat maakt het kiezen er allemaal niet eenvoudiger op. Ga je voor klein of groot, voor een horizontaal of verticaal model? Hoeveel drooglades heb je nodig, zitten er veel of weinig progrmma’s en instellingen op? Vertrouw je op bekende merken als Stöckli, Princess of Excalibur, of is een ander merk ook goed? Al dit soort overwegingen spelen een rol bij je keuze.

Om jou daarbij op het juiste spoor te zetten, hebben wij vast de nodige informatie bij elkaar gezocht in onze voedseldroger test. In dit artikel vertellen we je over de voedseldroger (ook wel dehydrator, food dehydrator of fruit droger) en je leest wat je er zoal mee kunt doen. We hebben 21 verschillende apparaten voor je getest. Daarbij hebben we belangrijke zaken bekeken, zoals werking, bediening, levering, betrouwbaarheid, ervaringen van klanten en prijs. Meer informatie en weetjes vind je in de handige koopgids toegevoegd, die je zeker ook even moet lezen. Dan kies je daarna wel zo makkelijk!

advertising

Droogmachine Test - Onze Review Van De Beste Voedseldroger

We hebben de 6 beste apparaten uit onze voedseldroger test geselecteerd en onderverdeeld in 6 categorieën: één beste voedseldroger per categorie. Als je hieronder op een categorie klikt, kom je vanzelf uit bij de gewenste informatie:

Beste Voedseldroger

Clatronic DR 2751 Review

Clatronic DR 2751

Vermogen: 250 Watt

Aantal lades: 5

Gewicht: 2,5 kg

Min-Max Temperatuur: Niet instelbaar

De beste prijzen

32.95 EUR

Klik hier

29.95 EUR

Klik hier

Voor het drogen van voedsel is de Clatronic DR 2751 een prima droogapparaat. Deze voedseldroger zorgt ervoor dat 97% van de vitaminen en mineralen van levensmiddelen behouden blijft, terwijl je alle levensmiddelen wel kunt drogen. Het product heeft een vermogen van 250 Watt en is vaatwasserbestendig. De voedseldroger is voorzien van 4 tot 6 lades en is BPA-vrij. 

Onze mening

De voedseldroger van Clatronic is een product waarmee je voedsel eenvoudig kunt drogen. Als je voedsel wilt drogen, is deze droger een uitkomst. In de 4 tot 6 lades kan je voldoende voedsel kwijt en bovendien blijven alle vitaminen en mineralen in de voedingsmiddelen bewaard. Een perfect product voor een aantrekkelijke prijs!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Met 4 tot 6 lades
 • Kan in de vaatwasser

Nadelen

 • Geen mogelijkheid om de temperatuur aan te passen

De beste prijzen

32.95 EUR

Klik hier

29.95 EUR

Klik hier

Beste Voedseldroger Voor Fruit

Steba ED5 Review

Steba ED5

Vermogen: 250 Watt

Aantal lades: 6

Gewicht: 1 kg

Min-Max Temperatuur: 40 - 70 °C

De beste prijzen

67.99 EUR

Klik hier

67.99 EUR

Klik hier

De Steba ED5 is de beste voedseldroger voor het drogen en bewaren van fruit, groenten en kruiden. Het product heeft een elektronische temperatuurcontrole van 40 tot – 70°C en is voorzien van een elektronische timer. De voedseldroger beschikt over 5 lades én een matje om kruiden op te drogen. Het droogoppervlak is vrij groot, namelijk 32 x 25 cm (en dat 5 keer, omdat de voedsel droger 5 lades bevat). Op dit product zit 5 jaar garantie. Het product is BPA-vrij. 

Onze mening

Met deze voedseldroger heb je fruit, groente en kruiden in een handomdraai gedroogd. Het product houdt je voedsel langer houdbaar en tegelijkertijd blijft met het drogen van voedsel je eten langer houdbaar. Zo maak je gezonde snacks die nog lekker zijn ook. Het voedsel drogen is met de Steba ED5 heel gemakkelijk. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en is van een goede kwaliteit. Zo maak je op een leuke manier gedroogd voedsel in deze fijne voedseldroger!

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Makkelijk in gebruik
 • Ziet er mooi uit

Nadelen

 • Kwetsbaar

De beste prijzen

67.99 EUR

Klik hier

67.99 EUR

Klik hier

Beste Voedseldroger Voor Groente

vidaXL Voedseldroger Review

vidaXL Voedseldroger

Vermogen: 250 Watt

Aantal lades: 6

Gewicht: 1 kg

Min-Max Temperatuur: 35 - 70 °C

De beste prijzen

Voor het drogen van voedsel is deze vida XL voedseldroger ideaal. Je kunt niet alleen kruiden drogen of soorten fruit drogen met deze voedseldroger, maar je kunt ook andere levensmiddelen drogen zoals allerlei soorten groenten, paddenstoelen en andere snacks maken. Het voedsel droogt gelijkmatig in de 6 lades van deze voedseldroger. Het voedsel gaat gelijkmatig drogen met een minimale temperatuur van 35 graden en een maximale temperatuur van 70 graden. Het product weegt 1 kilogram. Op deze voedseldroger zit 2 jaar fabrieksgarantie.

Onze mening 

Dit product doet gewoon wat het moet doen, en dat voor een voordelige prijs. Het apparaat is makkelijk schoon te maken, waardoor de drempel om voedsel te drogen erg laag is. Of je nu groenten fruit vlees of andere soorten voedsel wil drogen aan warme lucht, het is allemaal mogelijk. Groenten en fruit worden heerlijk gedroogd en behouden hun vitamines. Een goede koop wat ons betreft!

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Goede en voordelige koop
 • Eenvoudig in gebruik
 • Maakt weinig geluid

Nadelen

 • Heeft geen timer

De beste prijzen

Beste Voedseldroger Voor Groente

Stöckli Dehydrator Voedseldroger Review

Stöckli Dehydrator Voedseldroger

Vermogen: 600 Watt

Aantal lades: 3

Gewicht: 3,6 kg

Min-Max Temperatuur: 30 - 70 °C

De beste prijzen

De Stöckli voedseldroger dehydrator met 3 metaalroosters en tijdklok is een mooie voedseldroger die is voorzien van metalen droogrekken en een thermostaat. Het apparaat heeft een vermogen van 600 Watt en is voorzien van een indicatielampje zodat je kunt zien of het voedsel al droog is. De machine schakelt bovendien automatisch uit. Het gewicht van dit apparaat is 3,6 kilogram. De machine werkt met een minimale temperatuur van 30 graden en een maximale temperatuur van 70 graden. Je kunt de temperatuur zelf instellen. 

Onze mening 

Wij vinden de Stöckli voedseldroger een zeer compleet apparaat. Met deze metalen voedseldroger kan je allerlei soorten voedsel drogen, zoals fruit groenten en andere gezonde snacks. Het gedroogd fruit of ander voedsel dat je bent wezen drogen kan je lekker meenemen voor bij een picknick. Gedroogd voedsel is bovendien ook heerlijk als tussendoortje. Dit apparaat is voorzien van diverse extra’s, zoals een timer en de mogelijkheid om de juiste temperatuur in te stellen. Dat maakt het drogen van voedsel nóg makkelijker. Zo maak je verschillende soorten lekkere en gezonde snacks op een makkelijke manier. Een echte tip!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Heerlijk voor het drogen van fruit en groenten
 • Indicatielampje tijdens het droogproces
 • Mooi design

Nadelen

 • Prijzig

De beste prijzen

Beste Voedseldroger Voor Groente

Excalibur 4400220F Review

Excalibur 4400220F

Vermogen: 220 Watt

Aantal lades: 4

Gewicht: 3,6 kg

Min-Max Temperatuur: 35 - 74 °C

De beste prijzen

Deze goede voedseldroger, de Excalibur 4400220F, is een apparaat waarmee je gedroogd voedsel kunt klaarmaken. De droogoven wordt gebruikt voor het conserveren van voedingswaren zoals fruit en groenten, maar ook voor vlees vis, kruiden en bloemen. Het vermogen van deze machine is 220 Watt. De thermostaat is regelbaar tussen de 35 graden en de 74 graden celsius. Het aantal lades in deze voedseldroger is 4. De 4 lades van deze voedseldroger kunnen in de vaatwasser, waardoor het makkelijk is om dit apparaat schoon te maken. Op de voedseldroger zit 2 jaar garantie. 

Onze mening 

Wat opvalt aan de Excalibur 4400220F is de eenvoud van het apparaat. Met deze machine wordt gedroogd voedsel maken heel eenvoudig. Dankzij de ventilator, die in de achterzijde van het apparaat is gemonteerd, zorgt de horizontale luchtstroom voor een snelle en gelijkmatige verwarming tijdens het droogproces van je voedsel. Zo maak je gemakkelijk gedroogd fruit, gedroogde groenten, vlees, vis of een andere verantwoorde snack voor tussendoor. Een goede koop!

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Droogt je voedsel gelijkmatig
 • Eenvoudig in gebruik
 • Verspreidt lucht gelijkmatig tijdens het droogproces

Nadelen

 • Hoge prijs

De beste prijzen

Beste Voedseldroger Voor Groente

Princess 112380 Review

Princess 112380

Vermogen: 350 Watt

Aantal lades: 6

Gewicht: 2,9 kg

Min-Max Temperatuur: 40 - 70 °C

De beste prijzen

49.00 EUR

Klik hier

45.75 EUR

Klik hier

45.75 EUR

Klik hier

De Princess 112380 is een voedseldroger waarmee je fruit, groenten, kruiden, vlees en vis kunt drogen. Hierdoor blijft je eten veel langer houdbaar. Deze voedseldroger van het merk Princess heeft een vermogen van 350 Watt en weegt 3,2 kilogram. De voedseldroger heeft 6 lades waardoor je meerdere producten tegelijk kunt drogen en je kunt de temperatuur van de droger zelf instellen. De minimale temperatuur is 40 graden en de maximale temperatuur is 70 graden. 

Onze mening

Ben je op zoek naar de beste voedseldroger? Deze Princess 112380 komt heel dicht in de buurt. In het apparaat wordt je eten gelijkmatig gedroogd in de warme lucht. Doordat je de temperatuur zelf kunt instellen, kan je allerlei verschillende producten drogen en langer bewaren. Van vlees en vis tot beef jerky. Tijdens het drogen kan je door de doorzichtige lades zien hoe je voedsel langzaam gedroogd wordt, zodat je het lekker lang kunt bewaren. Een mooie en goede koop!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Mooi design
 • Eenvoudig in gebruik
 • Inclusief 6 lades

Nadelen

 • Geen timer of programma's

De beste prijzen

49.00 EUR

Klik hier

45.75 EUR

Klik hier

45.75 EUR

Klik hier

Voedseldroger Kopen - Alles Wat Je Moet  Weten Over Een Dehydrator

Wil jij de beste voedseldroger kopen? Dan is het wel belangrijk om te weten wat voor soorten voedseldrogers er zijn en waarom je het gedroogde voedsel eigenlijk langere tijd kunt bewaren. Hieronder vertellen we je wat een voedseldroger is en hoe dit apparaat werkt, maar ook waarom het goed is om voedsel te drogen. Lees dus snel verder voor meer informatie! 

Wat Is Een Voedseldroger

Een voedseldroger is een apparaat dat het vocht uit je eten haalt. Door voedsel te drogen en het vocht uit je voedsel te halen, kan het gedroogde product namelijk minder snel bederven. Door meer vocht uit je eten te halen en meer te genieten van gedroogde producten uit een droogoven, ga je voedselverspilling tegen. Ideaal voor de wereld, maar zeker ook voor je portemonnee en je gezondheid. Langer houdbaar zonder conserveringsmiddelen met behoud van voedingsstoffen, dat is waar gedroogde voeding voor staat.

Hoe Werkt Een Voedseldroger

Een voedseldroger is een droogoven waarbij meerdere lagen op elkaar geplaatst zijn. Het apparaat verspreid lucht die droog en warm is, waardoor het vocht uit het voedsel getrokken wordt. Sommige voedseldrogers hebben een timer, waardoor je precies kunt zien hoeveel tijd je producten al in de droogoven liggen. 

Waarom Je Voedsel Drogen

Door je voedsel te drogen, kan je het meeste voedsel veel langer bewaren. Sommige producten kan je wel tot een jaar bewaren, omdat het vocht uit je voedsel is en het eten dus minder snel bederft. Voedsel drogen is dus een manier om voedselverspilling tegen te gaan, zonder dat de vitamines en mineralen uit het voedsel worden gehaald. Zo heb je toch een gezonde snack, maar blijven je producten wel langer houdbaar. 

Waarom Zou Ik Een Food Dehydrator Kopen?

Houd jij van een gezonde snack die je in korte tijd kunt klaarmaken? Dan is een voedseldroger ideaal. Het apparaat neemt weinig ruimte in beslag en het kost weinig tijd om voedsel te drogen in een food dehydrator. Er zijn dus genoeg redenen om een food dehydrator te kopen! 

Wat Voor Voedsel Kan Ik Drogen?

Je kunt verschillende soorten voedsel drogen in een horizontale of verticale voedseldroger. Voorbeelden van voedingsmiddelen die je kunt drogen zijn: 

-Groente
-Fruit
-Vis
-Vlees
-Kruiden

Food Dyhydrator Kopen - Waar Moet Je Sowieso Op Letten

Ga je een voedseldroger kopen? Let dan sowieso op de volgende punten! 

Warmteverdeling

Hoe is de warmteverdeling van de voedseldroger? Een horizontale voedseldroger droogt je voedsel horizontaal over de laden. Zo worden alle producten in de laden gelijkmatig gedroogd. Bij een verticale voedseldroger wordt je voedsel van boven naar beneden gedroogd. Bij een verticale voedseldroger moet je de lades vaker verwisselen, omdat je eten niet gelijkmatig droogt. 

Capaciteit

Kijk bij het kopen van de beste voedseldroger naar de capaciteit van het apparaat. Ga je veel tegelijk drogen? Kies dan voor een voedseldroger met veel capaciteit. 

Temperatuur

Niet alle voedseldrogers zijn instelbaar op zeer lage of juist zeer hoge temperaturen. Kijk dus bij de keuze voor een voedseldroger goed naar de instelbare temperatuur van de machine. 

Design & vorm

Ga je de voedseldroger op een prominente plek in je keuken plaatsen, bijvoorbeeld op je aanrecht? Dan kunnen het design en de vorm van de droger een grote rol spelen in het keuzeproces. 

Prijs

Bepaal hoeveel je maximaal wil uitgeven aan een voedseldroger en kijk bij de aankoop goed naar de prijs.

Energieverbruik

Vind je het belangrijk dat een droger energiezuinig is? Kijk dan naar het energieverbruik van de food dehydrator die je op het oog hebt. 

Wat Is De Beste Voedseldroger

Wat ons betreft is de Clatronic DR 2751 de beste voedseldroger. Je voedsel wordt gelijkmatig gedroogd, waardoor je het lang kunt bewaren. De Clatronic is heel makkelijk in gebruik en is te koop voor een goede prijs. Dit vinden wij de beste voedseldroger! Ga jij deze ook kopen? 

Sarahvan Timmeren

Sarah van Timmeren

Sarah is een 90’s kid uit Amsterdam. Met een aantal jaar werkervaring als creative voor bekende food- en beautymerken bij een Amsterdams social media bureau, een stage bij ELLE.nl en haar interesse in (vegan) voeding, sport en health is ze sinds 2018 creative freelancer & copywriter in de health & gym branche. Dit jaar rond ze de opleiding Holistisch voedingscoaching af.

Artikel review (0)