Bruiswatertoestel
Koken & Tafelen

Bruiswatertoestel: Wat Is Het Beste Bruiswatertoestel Van 2021

Sarah van Timmeren - 12 april, 2021

Sarahvan Timmeren Laatst bijgewerkt op 30 april, 2021

Koolzuurhoudens Water Maken - De 5 Beste Spa Rood Makers

Wil jij zelf bruisend water maken en ben je op zoek naar het beste bruiswatertoestel? Dan is het zaak om de voor- en nadelen van de verschillende apparaten goed tegen elkaar af te wegen. Want het ene bruiswatertoestel is het andere niet! Er zijn veel overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Dus zit je al gauw met de vraag: welke past nou het beste bij mij?
Om jou te helpen bij je keuze, hebben wij veel informatie voor je verzameld in onze koolzuurmachine test.

Wat is een koolzuurmachine?


In dit artikel vertellen we meer over het bruiswatertoestel (ook wel koolzuurmachine of sodastream genaamd) en wat je eraan hebt. Laten we alvast een paar sterke argumenten noemen. Met een sodastream kun je heel makkelijk koolzuurhoudend water maken. Hij verandert namelijk gewoon kraanwater in lekker bruiswater, met behulp van een speciaal gaspatroon. Eén patroon is goed voor wel 60 liter bruiswater! Dat betekent: nooit meer duur bruiswater uit de supermarkt, geen plastic flessen meer bij het oud vuil en vaak ook nog een mooi designapparaat in huis, zoals de Aarke sodamaker.

We hebben 13 verschillende toestellen voor je getest en goed gelet op werking, bediening, ervaringen van klanten, levering, betrouwbaarheid en natuurlijk de prijs. Ook hebben we een handige koopgids geschreven, waarin je aanvullende informatie vindt. Lees het eens rustig door, en je wordt vanzelf veel wijzer over koolzuurmachines. Daarna kun je met een gerust gevoel je keuze maken.

advertising

Koolzuur Machine Test - Een Overzicht Van De Beste Sodastreams

Uit onze koolzuurmachine test hebben we de 5 beste toestellen geselecteerd. We hebben ze onderverdeeld in 5 categorieën: één beste bruiswatertoestel per categorie. Als je hieronder op een categorie klikt, ga je meteen naar de bijbehorende informatie:

Beste Bruiswatertoestel

SodaStream Spirit Megapack Review

SodaStream Spirit Megapack

Extra's: - 2x Waterfles 1L - 1x Waterfles 0,5L - 1x SodaStream CO2 Cilinder

Gewicht: 3,2 kg

:

:

De beste prijzen

69.99 EUR

Klik hier

59.99 EUR

Klik hier

59.99 EUR

Klik hier

Ben je op zoek naar het beste bruiswatertoestel? Het SodaStream Spirit Megapack is onze favoriet. Dit merk is marktleider en staat garant voor kwaliteit. Hiermee maak je van gewoon water bruisend water, zonder dat je elektriciteit nodig hebt dankzij de SodaStream CO2 cilinder. In dit pakket zit 1 SodaStream SPIRIT bruiswatertoestel, 2 herbruikbare flessen van 1 liter, 1 herbruikbare fles van 0,5 liter en 1 SodaStream CO2 cilinder. 

Onze mening 

SodaStream apparaten zijn milieuvriendelijk en zorgen ervoor dat jij overal frisdrank maken kunt. Zo ook deze SodaStream met koolzuurcilinder die zorgt voor een duurzame en makkelijke manier om zelf bruisend water te maken. Je kunt zelf bepalen hoe bruisend je water moet zijn, waardoor je altijd het water hebt dat je lekker vindt. Het is fijn dat het pakket zo compleet is, inclusief herbruikbare flessen en een CO2 cilinder. Je kunt een leeg koolzuurcilinder omruilen voor een volle SodaStream koolzuurcilinder van 60 liter. Dit cilinder is onder licentie en blijft dus eigendom van SodaStream. 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Makkelijk in gebruik
 • Duurzaam
 • Kan gebruikt worden zonder elektriciteit

Nadelen

 • Nabestellen van flessen is erg duur

De beste prijzen

69.99 EUR

Klik hier

59.99 EUR

Klik hier

59.99 EUR

Klik hier

Beste Koop Bruiswatertoestel

SodaStream Spirit Family Pack Review

SodaStream Spirit Family Pack

Extra's: - 2x Waterfles 1L - 2x Waterfles 0,5L - 1x SodaStream CO2 Cilinder

Gewicht: 3,3 kg

:

:

De beste prijzen

Wil je niet alleen bruisend water voor jezelf maken, maar voor je hele gezin? Dan is dit SodaStream Family Pack iets voor jou. Met dit pakket heb je alles in huis om alle gezinsleden te voorzien van lekker bruisend water. Dit pakket bevat een SodaStream SPIRIT bruiswatertoestel in het zwart, 2 herbruikbare CO2-flessen van 1 liter, 1 herbruikbare fles van 0,5 liter in de kleur Pink Blush, 1 herbruikbare fles van 0,5 liter in de kleur Icy Blue en 1 SodaStream koolzuurcilinder (onder licentie en goed voor maximaal 60 liter bruisend water). Dit pakket is mooi qua design, kan makkelijk opgeborgen worden en werkt eenvoudig. Bovendien kan je zelf aangeven hoe bruisend je het water wil hebben. 

Onze mening

Dit pakket is ideaal wanneer je thuis of onderweg bruisend water wil maken voor het hele gezin. En omdat iedereen in het gezin een andere voorkeur heeft, kan je zelf instellen hoe bruisend het water moet zijn door de koolzuurverhouding af te stellen. Zo is de SodaStream geschikt voor iedereen. De producten worden geleverd in het zwart, roze en blauw, waardoor er voor iedereen een mooie fles tussen zit. Dit familiepakket is wat ons betreft zeer geslaagd!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Mooi design met leuke kleren
 • Handig in gebruik
 • Goede kwaliteit

Nadelen

 • Bubbels verdwijnen relatief snel

De beste prijzen

De Beste Sodastream Review

SodaStream Spirit Bruiswatertoestel Review

SodaStream Spirit Bruiswatertoestel

Extra's: - 1x Waterfles 1L - 1x SodaStream CO2 Cilinder

Gewicht: 2,8 kg

:

:

De beste prijzen

44.99 EUR

Klik hier

57.95 EUR

Klik hier

49.99 EUR

Klik hier

Op zoek naar een goed bruiswatertoestel? Met de SodaStream Spirit ben je aan het juiste adres en maak je in een handomdraai bruisend water van gewoon kraanwater. Dit pakket bevat het SodaStream bruiswatertoestel, 1 herbruikbare fles van 1 liter en een SodaStream CO2 cilinder (onder licentie en goed voor 60 liter bruisend water). Is de cilinder leeg? Dan kan je deze omruilen voor een vol cilinder. 

Onze mening 

Dit apparaat doet wat het moet doen en maakt in een handomdraai bruisend water van jouw kraanwater. Dankzij het handige snap-lock systeem kan je de fles makkelijk plaatsen. Met een druk op de knop wordt je water vervolgens voorzien van een bruis. Je kunt zelf de intensiteit bepalen door de hoogte van de bruis in te stellen in lichte bruis, een medium bruis of sterk bruisend water - net wat je zelf lekker vindt. Kortom: mooi en compleet pakket dat eenvoudig is in gebruik!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Mooi design
 • Handig in gebruik

Nadelen

 • Cilinders blijven altijd eigendom van SodaStream

De beste prijzen

44.99 EUR

Klik hier

57.95 EUR

Klik hier

49.99 EUR

Klik hier

Beste High End Sodamaker

SodaStream Crystal Megapack Review

SodaStream Crystal Megapack

Extra's: - 2x Glazen Karaf 0,75L - 1x SodaStream CO2 Cilinder

Gewicht: 6 kg

:

:

De beste prijzen

103.00 EUR

Klik hier

119.99 EUR

Klik hier

99.99 EUR

Klik hier

Op zoek naar een goede sodamaker? Dan is het SodaStream Crystal Megapack wellicht een goede optie voor jou! In enkele seconden maak je bruisend water. Het pakket bevat 1 SodaStream Crystal toestel in een zwarte kleur, 2 glazen karaffen van 75 cl en een Soda 60 liter CO2 cilinder (CO2 cartridge). Op dit pakket zit 6 maanden fabrieksgarantie. 

Onze mening 

Dit pakket springt uit uit het volledige assortiment bruistoestellen die je in Nederland kunt kopen dankzij de mooie glazen karaffen die worden meegeleverd. Zo heb je niet alleen lekker eigen bruiswater, maar serveer je dit ook nog eens in mooie flessen in plaats van in plastic flessen. Bruiswater maken is met dit toestel heel eenvoudig en je hoeft geen plastic flessen meer te kopen. Een heerlijk apparaat om zelf licht parelend eigen bruiswater te maken! Het bedieningspaneel is gebruiksvriendelijk, kwalitatief goed en het bruisprogramma doet je water sprankelen. Ben jij ook zo enthousiast over deze bruiswatermachine?

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Mooi design
 • Handig in gebruik
 • Goede kwaliteit

Nadelen

 • Co2 cilinder blijft in het bezit van SodaStream

De beste prijzen

103.00 EUR

Klik hier

119.99 EUR

Klik hier

99.99 EUR

Klik hier

Goedkoopste Sodamaker

Bubblemaker Bruiswatertoestel Review

Bubblemaker Bruiswatertoestel

Extra's: 1L BPA vrije PET fles

Gewicht: 6 kg

:

:

De beste prijzen

Op zoek naar veel gebruiksgemak, geen plastic flessen (duurzamer!) meer hoeven kopen in de supermarkt en een grote hoeveelheid bruisend water? Dan is de Sodastream sodamaker iets voor jou. Met dit product verander je kraanwater heel gemakkelijk in bruiswater, waardoor je heerlijk kunt genieten van glazen water met bubbels. Deze verpakking bevat een bruiswatermaker, een BPA-vrije petfles van 1 liter en een handleiding. 

Onze mening

Zelf soda maken is met dit toestel heel makkelijk. Je plaatst je fles met kraanwater gewoon in het apparaat en met één druk op de knop maak je je eigen soda. Dit is een duurzaam alternatief voor het kopen van een grote hoeveelheid plastic flessen in de supermarkt. Dit apparaat is een aanwinst voor je keuken. En is je co2 cilinder leeg? Dan kan je bij SodaStream een nieuw cilinder aanvragen, zodat je soda kunt blijven maken.

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Aantrekkelijke prijs
 • Aanwinst voor je keuken

Nadelen

 • Co2 cilinder blijft in het bezit van SodaStream

De beste prijzen

Bruiswatertoestel Kopen - Alles Wat Jij Moet Weten Over Sodastreams

Wil jij het beste bruiswatertoestel kopen? Dat snappen we. Wegwerpflessen zijn niet meer van deze tijd en tegenwoordig is het heel gemakkelijk om goedkoop sprankelend water of zelfs frisdrank te maken met je eigen bruiswatermachine. Maar wat is een bruiswatermachine en waar moet je op letten bij het kopen van zo’n product voor in huis? Wij vertellen je alles! 

Wat Is Een Bruiswater Machine

Een bruiswatermachine is een innovatief product waarmee je je eigen kraanwater kunt voorzien van bubbels. Zo kun je zelf frisdranken maken tegen lage kosten die beter zijn voor je gezondheid. Bij veel bruiswatermachines kan je het bruisniveau zelf instellen, waardoor je precies de soda krijgt die je wil. Een bruiswatermaker is een apparaat dat werkt met een co2 cilinder. Dankzij het cilinder maak je van normaal water soda en komt er een einde aan het kopen van plastic flessen in de supermarkt. Je maakt het bruisende water na eenmalige aankoop van je set namelijk keer op keer in dezelfde flessen omdat ook deze herbruikbaar zijn. 

Waarom Zou Ik Een Spa Rood Maker Kopen

Het kopen van een spa rood maker heeft heel veel voordelen. Het aankoopbedrag heb je zo terugverdiend als je het terugrekent naar frisdrank flessen en siropen. Eén van de grootste voordelen is het feit dat je nooit meer zware plastic flessen van de supermarkt naar huis hoeft te slepen. Je maakt je bruisende water tegenwoordig gewoon zelf met je nieuwe toestel om water met koolzuur en bubbels te maken. Een ander voordeel is dat bruiswater maken heel makkelijk is. Een toestel om soda te maken is vaak heel eenvoudig en geeft je zelfs de mogelijkheid om zelf in te stellen hoe sterk de bruis van je drinken moet zijn. Ten slotte is een bruiswatermachine voor het maken van soda ook nog eens goed voor het milieu. Je bespaart immers een heleboel plastic flessen door zelf bruiswater te maken met dit apparaat! 

Natuurlijk zijn er ook nadelen. De co2 cilinders van de sodamakers van SodaStream zijn bijvoorbeeld cilinders die niet van jou zijn. Je huurt deze cilinders als het ware om water met koolzuur te maken, maar de cilinders moeten ook ooit weer terug naar SodaStream. 

Sodastream Review - Sodastream Alternatief

SodaStream is het meest bekende merk bruiswatermachine. Wanneer je een recensie gaat lezen of wanneer je verschillende producten met elkaar gaat vergelijken, komt SodaStream vrijwel altijd naar boven met een goede beoordeling. De prijzen zijn daar echter ook naar. Wil je een goedkopere oplossing? Kies dan voor een van de andere modellen van een ander merk. Vaak zijn deze machines compatibel met de co2 cilinders van SodaStream. 

Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf

Bij het aanschaffen van een machine om je water bubbels te geven, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet! 

Functies

Wil je verschillende functies op het apparaat, zoals manieren om de bruisniveaus zelf in te stellen? Dan is het handig om naar producten te zoeken waarbij het mogelijk is om zelf te kiezen hoeveel bubbels je wil toevoegen aan je water om er soda van te maken. 

Prijs

Wat is je budget en binnen welke prijsklasse wil jij een bruiswatertoestel aanschaffen? Denk hier van tevoren over na en selecteer daarna de selectie toestellen die binnen jouw prijsklasse past. 

Design

Vind je het belangrijk dat een soda apparaat er fraai uitziet? Dan betaal je daar waarschijnlijk ook voor. Een apparaat dat goedkoop is, ziet er meestal ook iets minder bijzonder uit. 

Accessoires

Wil je alleen een soda maker? Of wil je allerlei extra accessoires, zoals mooie glazen karaffen of minstens 3 flessen die meegeleverd worden? Kijk hiernaar bij het uitkiezen van jouw beste spa rood maker! 

Het Beste Bruiswatertoestel Uit De Test 

We hebben meer dan 20 bruiswatertoestellen getest en reviews van consumenten meegenomen in onze overweging. Hierboven heb je kunnen lezen wat onze 5 favorieten zijn. Maar de allerbeste soda maker is wat ons betreft het SodaStream Spirit Megapack. Dit complete pakket maakt het toevoegen van koolzuur aan je water heel makkelijk, gewoon met één druk op de knop! Super makkelijk te bedienen dus. Het geeft je de mogelijkheid om duurzaam te leven, met oog voor onze planeet en het milieu, terwijl je wel geniet van een lekker glas frisdrank. En dat voor een aantrekkelijke prijs. Wat wil je nog meer? 

Sarahvan Timmeren

Sarah van Timmeren

Sarah is een 90’s kid uit Amsterdam. Met een aantal jaar werkervaring als creative voor bekende food- en beautymerken bij een Amsterdams social media bureau, een stage bij ELLE.nl en haar interesse in (vegan) voeding, sport en health is ze sinds 2018 creative freelancer & copywriter in de health & gym branche. Dit jaar rond ze de opleiding Holistisch voedingscoaching af.

Artikel review (0)