Vacumeermachine
Koken & Tafelen

Vacumeermachine - Wat Zijn De Beste Vacumeermachines Van 2021

Sarah van Timmeren - 8 april, 2021

Sarahvan Timmeren Laatst bijgewerkt op 30 april, 2021

Beste Vacumeermachine - De 5 Beste Vacuumapparaten

Wil jij je etenswaren luchtdicht verpakken en zoek je dus naar de beste vacumeermachine? Da’s niet zo eenvoudig als het lijkt, want er zijn heel wat van die vacuümapparaten te koop. Niet voor niets, want de meeste vacuüm machines kunnen je echt veel plezier bezorgen. Door je voedsel te vacumeren, kun je het langer bewaren. Zo gooi je dus minder weg en houd je meer geld over. Maar je kunt er ook sterk ruikende etenswaren luchtdicht in verpakken, zodat de rest van je koelkast er niet naar gaat ruiken. En denk eens aan de ruimte die je wint: voedsel in vacuümzakken is héél compact!

De vraag is: welke is voor jou het meest geschikt? Daar gaan we je graag bij helpen! We vertellen je in dit artikel meer over de voor- en nadelen van een vacumeermachine. Dat doen we op twee manieren. Ten eerste hebben we 17 verschillende apparaten voor je getest. Daarbij hebben we van alles beoordeeld, van werking en bediening tot ervaringen van klanten, levering, betrouwbaarheid en prijs. Ten tweede hebben we veel nuttige informatie voor je verzameld in een handige koopgids. Gewapend met al deze kennis kun jij straks moeiteloos de juiste keuze maken!

advertising

Vacuumeermachine Test - Onze Review Van De Beste Vacuum Apparaten

Uit onze vacumeermachine test hebben we de beste 5 apparaten geselecteerd. Je vndt ze terug in 5 categorieën: één beste sealapparaat per categorie. Gewoon even klikken op een van de categorieën hieronder en je gaat meteen naar de juiste informatie:

Beste Vacumeermachine

Princess 492967 Review

Princess 492967

Vermogen: 110 Watt

Standen: 2

Max. Sealbreedte: 30 cm

Gewicht: 1,45 kg

De beste prijzen

54.99 EUR

Klik hier

54.99 EUR

Klik hier

55.99 EUR

Klik hier

De beste vacumeermachine is de Princess 492967. Deze vacuum sealer heeft een vermogen van 110 Watt en een capaciteit van 9 liter per minuut met een druk van 85 kPa. De Princess vacumeermachine wordt geleverd met 10 kwaliteitsvacuümzakken met een formaat van 22 x 30 cm. Dit apparaat weegt 1,9 kilogram en heeft opbergruimte voor het snoer. Op deze machine zit 2 jaar fabrieksgarantie.

Onze mening

Dit is de beste vacumeermachine van dit moment. Dit topproduct van Princess is van goede kwaliteit en ook nog eens gunstig geprijsd. Het apparaat werkt goed en het speciale, meegeleverde folie is opnieuw te gebruiken nadat je dit goed hebt schoongemaakt. Je kunt droge en vochtige levensmiddelen vacuüm houden met dit apparaat. Het apparaat trekt een stevig vacuum en de verhouding tussen prijs en kwaliteit is prima in orde. Wat ons betreft een goede koop!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Prima prijs kwaliteit verhouding
 • Trekt stevig vacuüm

Nadelen

 • Nabestellen van vacuumzakken is vrij duur

De beste prijzen

54.99 EUR

Klik hier

54.99 EUR

Klik hier

55.99 EUR

Klik hier

Beste Vacumeermachine Huishoudelijk Gebruik

Solis EasyVac Pro Black 569 Review

Solis EasyVac Pro Black 569

Vermogen: 120 Watt

Standen: 3

Max. Sealbreedte: 30 cm

Gewicht: 1,45 kg

De beste prijzen

69.00 EUR

Klik hier

69.00 EUR

Klik hier

94.99 EUR

Klik hier

De Solis Vac Pro 569 is een vacumeermachine die je kunt gebruiken voor zowel droge als vochtige levensmiddelen. De sterke vacuümpomp in de machine kan tot -0,8 bar vacumeren, wat een behoorlijke vacuumsterkte is. Dit houdt in dat de afzuigcapaciteit maar liefst 9 liter per minuut is. Daarnaast heeft de machine een vermogen van 120 Watt en weegt deze vacumeermachine 2,2 kilogram. De Vac Pro heeft twee verschillende snelheden. Je kunt kiezen uit handmatig vacumeren of automatisch vacumeren. De Solis Vac Pro kan gebruikt worden voor vacuümrollen en vershoudzakken met een maximale breedte van 30 cm. Op deze machine zit 2 jaar fabrieksgarantie. 

Onze mening 

Zoek je een goede vacumeermachine waarmee je voedsel langer houdbaar kunt houden? Dan is dit apparaat een mooie optie! Het apparaat beschikt over verschillende functies voor droge, vochtige en kwetsbare voedingsmiddelen. Het apparaat werkt goed en is gemakkelijk in gebruik. Het vacumeren met deze machine gaat snel en zo houd je voedsel lang goed. Ideaal!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Makkelijk in gebruik
 • Handmatige en automatische stand
 • Veel afzuigcapaciteit

Nadelen

 • Heeft geen opbergvak voor vacuümrollen

De beste prijzen

69.00 EUR

Klik hier

69.00 EUR

Klik hier

94.99 EUR

Klik hier

Beste Vacumeermachine Volgens De Consumentenbond

Foodsaver FSV2860 Review

Foodsaver FSV2860

Vermogen: 105 Watt

Standen: 3

Max. Sealbreedte: 28 cm

Gewicht: 3,1 kg

De beste prijzen

155.40 EUR

Klik hier

158.99 EUR

Klik hier

158.99 EUR

Klik hier

De Foodsaver Vacumeermachine V2860 is een manier om minder voedsel te verspillen. Dit apparaat is gemaakt van RVS en heeft een vermogen van 105 Watt. De machine is voorzien van een geïntegreerd snijsysteem, 3 snelheidsinstellingen, een pulsfunctie, lekbakje en een vacumeerslang houder. Het apparaat weegt 5,1 kilogram en wordt geleverd met een heleboel accessoires, zoals een folierol, 5 vacuümzakken van 20 x 29 cm, 5 vacuümzakken van 28 x 36 cm, een foodsaver vacumeerbus, een vacumeerslang en de handleiding. Op dit product zit 2 jaar garantie. 

Onze mening

Met deze vacumeermachine wordt vacumeren een eitje! Het apparaat is dankzij de drie verschillende snelheidsinstellingen ideaal voor het vacumeren van verschillende soorten voedsel. Je kunt met deze vacuüm machine snel en nauwkeurig werken. Bovendien kan het apparaat verticaal opgeborgen worden, waardoor de machine weinig ruimte hoeft in te nemen in de keuken. De prijs kwaliteit verhouding is prima in orde. Doordat je de folierol in het apparaat kunt laten zitten, is het apparaat ook direct klaar voor gebruik. Een mooi vacuumapparaat voor een goede prijs!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Kan verticaal opgeborgen worden
 • Duurzaam

Nadelen

 • Vrij zwaar

De beste prijzen

155.40 EUR

Klik hier

158.99 EUR

Klik hier

158.99 EUR

Klik hier

Beste Sealapparaat Voor Groente

Foodsaver FSV005 Profi Line Zilver Review

Foodsaver FSV005 Profi Line Zilver

Vermogen: 140 Watt

Standen: 6

Max. Sealbreedte: 28 cm

Gewicht: 3 kg

De beste prijzen

158.99 EUR

Klik hier

162.00 EUR

Klik hier

Deze Foodsaver FSV005 Profi Line vacuümmachine in het zilver is een compact en uitgebreid vacuüm verpakkingsapparaat van het merk Foodsaver. Deze vacuumsealer wordt geleverd met diverse accessoires, zoals een folierol van 28 bij 304 cm, 5 vacuümzakken van 20 x 29 cm, 5 vacuümzakken van 28 x 36 cm, een vacumeerslang en een handleiding. De vacumeermachine is zowel geschikt voor vochtig als voor droog voedsel. Het apparaat is voorzien van handige indicatielampjes, zodat je de voortgang van het vacumeren in de gaten kunt houden. 

Onze mening 

Deze vacumeermachine is het beste sealapparaat voor groente en andere levensmiddelen. De Foodsaver FSV005 Profi Line vacuümmachine ziet er mooi uit en wordt geleverd met een heleboel handige accessoires, waardoor je meteen aan de slag kunt met vacumeren, zonder dat je eerst van alles moet bestellen. Met dit apparaat houd je je voedsel tot wel 5 keer langer vers. Dat is nog eens winst! Wij zijn enthousiast over dit vacumeerapparaat. Jij ook?

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Met handige indicatielampjes
 • Inclusief veel handige accessoires
 • Houdt voedsel tot 5 x langer vers

Nadelen

 • Prijzig

De beste prijzen

158.99 EUR

Klik hier

162.00 EUR

Klik hier

Beste Goedkope Vacumeermachine

KitchenBrothers Vacuummachine Review

KitchenBrothers Vacuummachine

Vermogen: 110 Watt

Standen: 4

Max. Sealbreedte: 30 cm

Gewicht: 1,15 kg

De beste prijzen

De vacuummachine van KitchenBrothers is een mooi apparaat waarmee je snel en gemakkelijk voedsel in kunt sealen. Het apparaat heeft een vermogen van 110 Watt en een vacuümdruk van -,08 bar. De vacuumzuigkracht is 12 liter per minuut en de sealing tijd is 6 - 10 seconden. Het apparaat weegt 1,1 kilogram. De machine is voorzien van 4 verschillende standen en kan gebruikt worden voor delicate etenswaren, droge etenswaren, om etenswaren te marineren en voor vochtige etenswaren. De machine kan gebruikt worden met zakjes van 20 x 30 cm, 28 x 30 cm of 30 x 30 cm. De vacumeermachine wordt geleverd inclusief een vacuumrol van 20 x 200 cm, een vacuumslang en een gebruiksaanwijzing. 

Onze mening 

De vacuummachine van KitchenBrothers is een fijn apparaat dat doet wat het moet doen. Dankzij de vier standen kan je de vacumeermachine van KitchenBrothers op verschillende manieren gebruiken. De machine is voorzien van allerlei handige extra’s, zoals een uitneembaar lekbakje. Ook kan je deze machine gebruiken voor eten dat is bereid in de slowcooker. Een handig en compleet apparaat dat eenvoudig in gebruik is om je eten langer te bewaren, en dat alles voor een aantrekkelijke prijs!

 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Met 4 verschillende standen
 • Sealt goed en strak
 • Luxe uitstraling

Nadelen

 • Maakt veel geluid

De beste prijzen

Vacumeermachine Kopen - Alles Wat Je Moet Weten Over Sealapparaten

Wil je de beste vacumeermachine kopen zodat je eten langer vers blijft? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kopen vacuum sealer, zodat je droog of vochtig voedsel goed vacuüm verpakt kunt bewaren. Maar wat zijn de beste vacumeermachines? En waar moet je op letten wanneer je je levenswaren vacuüm verpakken wil? Wij hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet! 

Wat Is Een Vacuummachine

Je voedsel langer vers houden? Dat is makkelijk met een vacuum sealer! Wanneer je je eten vacuüm wil bewaren, kan je het namelijk tot wel 5 dagen langer bewaren. Door je eten vacuüm te verpakken haal je alle lucht uit de verpakking, waardoor je verpakt voedsel langer kunt bewaren. Je vacuüm eten bederft namelijk minder snel. Met een vacumeermachine zorg je ervoor dat de plastic zak waarin je je eten wilt verpakken strak rondom je voedsel wordt getrokken. De sealer haalt alle lucht uit de zak, waardoor het eten in zakken goed bewaard kan blijven. 

Hoe Werkt Een Vacuum Machine

Maar hoe werkt zo’n vacumeermachine nu eigenlijk? Er zijn veel verschillen vacumeermachines en ieder apparaat werkt net even anders. Wel zijn er een aantal processen bij het vacuüm trekken van een zak waar voedsel in zit. De eerste stap is dat de vacumeerkamer afgesloten wordt en dat de vacuüm pomp alle lucht eruit zuigt. Daarna wordt het plastic van de zak als het ware gesmolten bij de sluiting, zodat er ook geen lucht meer bij kan komen. 

Wat Zijn De Voor & Nadelen

Maar wat zijn de voordelen en de nadelen van een vacumeermachine? Een groot voordeel is dat een vacumeermachine ervoor zorgt dat je je eten veel langer kunt bewaren. Je hoeft dus veel minder eten (zoals vlees vis of andere levensmiddelen) weg te gooien. Bovendien kan je voedsel dat je in een zak die je vacuüm hebt getrokken bewaart ook heel handig bewaren in een zak in de vriezer. Dit neemt veel minder ruimte in beslag dan in rollen en voorraadbussen. Wel is het zo dat vacumeermachines soms vrij groot zijn en niet makkelijk op te bergen zijn, het voornaamste nadeel is dus het feit dat je een extra apparaat op je aanrecht of in je keuken hebt staan. 

Waarom Luchtdicht Verpakken

Wanneer je je voedsel luchtdicht verpakt, kan het minder snel bederven. Je kunt hierdoor je eten langer bewaren en je hoeft dus minder voedsel weg te gooien. Dit is niet alleen goed voor het milieu en voor de wereld, maar ook voor je portemonnee! 

Vacuumzakken

Bij vacumeermachines horen vacuumzakken. Bij de meeste vacumeermachines zitten standaard zakken die bij de sealer passen, zodat je niet hoeft uit te zoeken welke zak bij jouw sealer hoort. Het is belangrijk dat je altijd kijkt naar zakken die geschikt zijn voor jouw sealer, zodat je zeker weet dat je je eten goed vacuüm verpakt kunt bewaren. 

Wat Is De Beste Vacuummachine?

De beste van alle vacumeermachines? Dat is wat ons betreft de Princess 492967. Deze vacumeermachine is snel, trekt goed vacuum en doet wat het belooft. Bovendien is de prijs/kwaliteit verhouding van deze machine helemaal in orde. Een mooie machine voor een goede prijs - wat wil je nog meer? Voor welke vacumeermachine kies jij?

Sarahvan Timmeren

Sarah van Timmeren

Sarah is een 90’s kid uit Amsterdam. Met een aantal jaar werkervaring als creative voor bekende food- en beautymerken bij een Amsterdams social media bureau, een stage bij ELLE.nl en haar interesse in (vegan) voeding, sport en health is ze sinds 2018 creative freelancer & copywriter in de health & gym branche. Dit jaar rond ze de opleiding Holistisch voedingscoaching af.

Artikel review (0)